Suvine võidupüha paraad toimub Võrus

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal toimus Võidupüha paraad Hiiumaal.
Eelmisel aastal toimus Võidupüha paraad Hiiumaal. Foto: Toomas Tatar

President Toomas Hendrik Ilves tegi ettepaneku korraldada 2016. aasta võidupüha paraad Võrus.

Eile andsid kaitseliidu esindajad Võru maavanemale Andres Kõivule ja linnapeale Anti Allasele ülevaate võidupüha paraadi korraldamise ettevalmistustest, edastas Võru maavalitsuse pressiesindaja.

Kohtumisel arutati paraadi kulgemise marsruuti ja korralduslikke üksikasju ning lepiti kokku, et esialgse plaani kohaselt toimub paraad Võru kesklinnas. Lisaks paraadile tähistatakse Võrus ka maakaitsepäeva. Päev varem toimub Tamula rannas rahvapidu koos tulesüütamisega.

Maavanem Andres Kõivu sõnul on Võrumaale võidupüha paraadi võõrustamine auasi, kuid ka väljakutse, et korraldus võimaldaks saavutada parim tulemus. «Võidupüha paraad on kogu Eesti jaoks oluline sündmus ning eeldab meie poolt väärikat korraldust. Aastal 1997 tulime me ühiselt korraldusega toime, usun, et saavutame ka seekord hea tulemuse,» lausus ta.

Võidupüha on Eesti riigipüha, mida peetakse 23. juunil alates aastast 1934. Sellega tähistatakse Eesti võitu Võnnu lahingus Landeswehri üle 23. juunil 1919.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles