Baskin, su nägu kõlab tuttavalt

Hedi-Liis Toome
, teatrikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eino Baskin (Katrin Pärn) võtab õhtul oma kodus vastu Eino Baskini hääle ja karvamütsiga Dan Põldroosi (Janek Joost). Mõni minut hiljem helistab Baskin Priit Pedajasele (Janek Joost).
Eino Baskin (Katrin Pärn) võtab õhtul oma kodus vastu Eino Baskini hääle ja karvamütsiga Dan Põldroosi (Janek Joost). Mõni minut hiljem helistab Baskin Priit Pedajasele (Janek Joost). Foto: Gabriela Liivamägi

Saate «Su nägu kõlab tuttavalt» produtsendid võivad järgmise hooaja kaks esimest osalejat välja kuulutada. Nendeks on Katrin Pärn ja Janek Joost. Põhimõtteliselt võiks ka kogu saate eelarve kokku tõmmata, sest Pärn ja Joost teevad ilma kostüümi ja grimmita kõik numbrid ära, vaja on ainult parukaid ja prille – sedagi peamiselt efekti mõttes, sest tegelikult piisab ka näitlejate endi häälest ja füüsisest.

Veelgi enam, põhimõtteliselt võiksid Pärn ja Joost üldse kogu saate ära teha – «Baskinis» demonstreerivad nad kiirust, mis näitab, et nad jõuaksid vabalt parodeerida kuulsaid Eesti staare parodeerimas veel kuulsamaid välismaa staare, matkides lisaks samal ajal ka kohtunikke ja saatejuhti. 

Tartu Uue Teatri «Baskin» on ja ei ole ka lugu Eino Baskinist. Põllu teeb teatrit intelligentsele inimesele, kes viitsib ja tahab teatris kaasa mõelda, ja ei paku vaid valmis lahendusi.  Lavastajana ei tule ta vaatajale poolele teele vastu, vaid pigem ootab, et vaataja talle ise järele tuleks. Aga sealjuures ei ole Põllu ülbe «ma tean kõike ja ütlen, kuidas asjad on»-lavastaja, vaid pigem hoopis «pakun ühe sellise variandi, mis te arvate»-tüüp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles