Õppuse-Hispaania erineb kõvasti puhkuse-Hispaaniast

Evelyn Kaldoja
, San Gregorio - Tallinn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti sõdurid San Gregorio harjutuslinna serval.
Eesti sõdurid San Gregorio harjutuslinna serval. Foto: Evelyn Kaldoja

Kamuflaažimustrilised rohelised telgid, suuremad kaarhallikujulised kõrbekollased telgid ja siis väiksemad tumerohelised telgid, ümberringi suhteliselt viljatu ja järskude liivaste küngastega Kesk-Hispaania maastik.

Siin elab Balti pataljoni võitlev osa suurõppuse Trident Juncture esimeses pooles. Need San Gregorio harjutusvälja ühte nurka püsti pandud telgid kuuluvad vastavalt leedulastele, eestlastele ja lätlastele. Ja kui välja arvata hispaanlased sissepääsu valvamas, jäigi täpselt nädal tagasi seda kohta külastades mulje, justkui oleksid kolm Balti riiki keset Hispaania tühermaad ihuüksi laagri püsti löönud.

Tegelikkus on suurejoonelisem. See on suurim NATO õppus üle kümne aasta jooksul. Eesti kaitseväele on see seni suurim välisõppus: Balti pataljoni juhtriigina ollakse väljas poole tuhande sõduriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles