Juhtkiri: Erdoğan märatseb Türgis, aga Euroopa vaikib piinlikult

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Türgis, kus ajakirjandusvabadusega on lood niigi väga halvad olnud, sulgeb president Recep Tayyip Erdoğani võim otse valimiste eel jõuga opositsioonilise meediagrupi telejaamu ja ajalehti.

Erdoğani järjekordne ja seekord täiesti varjamatu rünnak ajakirjandusvabaduse vastu on selgelt vastuolus demokraatlike põhimõtetega. Samal ajal on Euroopa Liit olnud hinnangutes Erdoğani viimaste päevade käitumisele piinlikult hillitsetud.

Federica Mogherini juhitava ELi välisteenistuse kõneisik ütles kolmapäeval pärast Kozi-Ipeki telejaama ründamist vaid, et olukord tekitab muret, sündmusi jälgitakse tähelepanelikult ning oodatakse rahvusvaheliste ja demokraatlike standardite järgimist valimistel. Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker ütles teisipäeval Euroopa Parlamendi ees, et EL ei peaks Türgiga suheldes tüütuseni kordama juttu inimõigustest, sest vajame Türgit rändekriisi lahendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles