Inimesed toovad Venemaa saatkonna juurde lilli

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Inimesed toovad Egiptuses lennukatastroofis hukkunud 224 inimese mälestuseks Tallinna vanalinnas asuva Venemaa saatkonna juurde lilli.

Kui pühapäeva hommikuks oli saatkonna trepile asetatud hukkunute mälestuseks kümneid küünlaid ja lillekimpe, siis õhtuks oli neid toodud märgatavalt rohkem. Hukkunud laste mälestuseks tõid inimesed saatkonna juurde ka mänguloomi.

Venemaal on täna lennukatastroofi tõttu leinapäev. Ka Venemaa saatkonna lipp on tänase leinapäeva puhul langetatud poolde vardasse.

Egiptuses Siinai poolsaare kohal kukkus laupäeval 23 minutit pärast õhkutõusmist alla Vene reisilennuk, hukkusid kõik 224 reisijat ja meeskonnaliiget.

Pardalolijatest enamus olid vene turistid ning masin oli teel Sharm El Sheikhist Peterburi. Lennukiks oli Airbus A-321.

Lennuk kuulus firmale Kogalõmavia, hilisema ärinimega Metrojet, pardal oli viimaste andmete järgi 217 reisijat. Egiptuse siseministeeriumi andmeil viibis lennukis reisijatena 214 venelast ja kolm ukrainlast, neist 138 naist, 62 meest ja 17 last.

Julgeolekuallikate hinnangul oli lennukil tehniline rike, kuid äärmusrühmitus Islamiriik teatas lennuki allatulistamisest. Ametnikud on Islamiriigi väited lennuki allatulistamisest tagasi lükanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles