Prokurör nõuab kaaslased kogemata süüdanud mehele tingimisi karistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Lääne ringkonnaprokuratuur nõuab tingimisi vangistust mehele, kes süütas grillõhtul kogemata põlema oma kolm kaaslast.

Prokuröri hinnangul on 29-aastase Kaido süü ettevaatamatusest raske tervisekahjustuse põhjustamises tõendatud ning tal tuleks selle eest kanda 10-kuuline tingimisi vangistus kolmeaastase katseajaga. Kaido kaitsja leidis aga, et kohtualune tuleks süü tõendamatuse tõttu õigeks mõistas.

Pärnu maakohus kuulutab lahendi 9. novembril.

Lääne ringkonnaprokuratuur esitas Kaidole süüdistuse selles, et mullu 6. juuli öösel valas ta Noarootsi vallas hõõguvate sütega lõkke läheduses kuuma malmnõusse tehnilist piiritust, mis plahvatas. Leekides süttis põlema sama lõkke ääres istunud toona 25-aastane naine, kes sai eluohtlikke vigastusi. Kergemaid põletushaavu said veel kaks meest.

Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust ning prokuratuur esitas Kaidole süüdistuse ettevaatamatusest raskete tervisekahjustuste tekitamises. Sellise süüteo eest saab kohus määrata kuni üheaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles