Eesti ettevõte müüb kaitseväele 6 miljoni eest suundmiine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsevägi demonsteeris ründelennukite A-10 laske ja pommitamisharjutusi.
Kaitsevägi demonsteeris ründelennukite A-10 laske ja pommitamisharjutusi. Foto: Marianne Loorents

Eesti militaartehnikaettevõte Terramil OÜ sõlmis Eesti kaitseväega raamlepingu, millega nad müüvad viie aasta jooksul kaitseväele 6 miljoni euro eest suundmiine PK-14; esimene tarne tehakse tänavu detsembris.

«See miin töötab niimoodi, et vajutad päästikut ja soomuki pihta lendab ees olev metallist plaat, mis sulab kõrgel temperatuuril tilgaks ja see siis läbistab soomuse. Miini teeb eriliseks see, et ta on hästi väike ja kompaktne, lisaks väga võimas ja täpne,» ütles Terramili tegevjuht Kristo Kirs BNSile.

Terramil tuli suundmiiniga PK-14 turule käesoleva aasta septembris. Uue põlvkonna suundmiin sisaldab poolteist kilo lõhkeainet, mis teeb sellest väikseima turul oleva lõhkekeha. Terramili teatel suudavad miini killud läbistada kuni 50 millimeetri paksuse terase kuni 50 meetri kauguselt.

Lisaks loodab Terramil saada lepingu Saudi Araabiast 40 pommivarjendi müümiseks. «Praegu oleme saatnud pommivarjendi näidiseksemplari ja kui kõik õnneks läheb, tellivad nad meilt tänavu aasta veel 40 pommivarjendit,» ütles Kirs.

Terramil kavatseb järgmise aasta alguses turule tulla kahe uue tootega. «Esimene asi on kimptruup, mis on mõeldud rasketehnika masinatele jõgede ja väikeste kraavide ületamiseks. Teine asi on pöörlevate kuplitega laskepesad, mis kaevatakse poolenisti maa sisse, kust on võimalik vaenlase pihta tuld anda,» selgitas Kirs.

Kirs ei soovinud täpsustada kui suur Terramili käive sel aastal tulla võiks. «Oleme alles noor ja alustav ettevõte ning tegelenud esmajärgus tootearenduse ja klientide otsimisega.»

Terramil OÜ asutati 2014. aasta 28. augustil. Ettevõtte tegevusalaks on sõjatehnika tootmine ja müümine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles