805 eurot ja 86 senti hakkab jaanuarist laekuma riigipalgaliste loojate kontole

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriministeerium.
Kultuuriministeerium. Foto: Eero Vabamägi

Kultuuriministeerium kuulutas välja pilootprojekti, mille põhjal makstakse viiele kirjanikule ja viiele kunstnikule usalduspõhist kuupalka.

«Kirjaniku- ja kunstnikupalk erineb tavapäraselt kultuurkapitali kaudu eraldatavatest stipendiumidest ja muudest loojatoetustest selle poolest, et palga pealt on makstud kõik riigimaksud ja seega kehtivad palgasaajale sotsiaalsed garantiid. Olemasolevad võimalused, nagu kultuurkapitali makstavad stipendiumid või muud loovisiku toetused, jäävad ka edaspidi, kuid need on lühiajalised ega paku sotsiaalseid garantiisid, nagu tervisekindlustus või maksed pensionifondi,» ütles kultuuriminister Indrek Saar. 

«Pole saladus, et selle teema üle on lausa ilgutud,» nentis Saar. «Looming on töö ja eeldab, et looja tegeleb sellega järjekindlalt, pühendunult ning iga päev, et olla heas vormis. Nii sünnib suurem osa loomingust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles