Kogukond südames, mitte kodumaa jalge all

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakslane Heiko Mankin kolis abikaasaga Eestisse neli aastat tagasi peamiselt seepärast, et nad tahtsid elada riigis, kuhu muidu reisitakse vähem ning kogeda seeläbi midagi uut.
Sakslane Heiko Mankin kolis abikaasaga Eestisse neli aastat tagasi peamiselt seepärast, et nad tahtsid elada riigis, kuhu muidu reisitakse vähem ning kogeda seeläbi midagi uut. Foto: Erakogu

Iga aastaga lisandub üha rohkem neid inimesi, kelle jaoks pole oluline enam niivõrd rahvus või füüsiline kohalolu kindlas koduriigis, kuivõrd väljakutsed ja rahvusvaheline kogukond.

Transferwise’i värske uuring toob välja uue sotsiaalse rühma, keda ei ühenda traditsioonilised sidemed nagu rahvus või päritolu, vaid tehnoloogia kasutamine ning veel enam vaated ja ellusuhtumine. Tugiendes akadeemikute, filosoofide ja arvamusliidrite mõtetele ning kvantitatiivuuringutele, nimetatakse eelpool kirjeldatud inimesi next-pat'ideks.

Ühe uuringusse kaasatud teadlase, Tallinna Ülikooli ühiskonnateaduste instituudi lektori Catlyn Kirna sõnul iseloomustab next-pat'e arusaam, et teise riiki minnes ei pea seal igavesti elama, nad pole sunnismaised. Nad suhtuvad maailma kui tervikusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles