Moskva: suhted Venemaaga on NATO Varssavi tippkohtumise üks peateema

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Grushko.
Alexander Grushko. Foto: Alexander Vilf/RIA Novosti

NATO tuleva aasta Varssavi tippkohtumise üks peateema on suhted Venemaaga, ütles Moskva alaline esindaja alliansi juures Aleksandr Gruško.

«Praegu on selge, et NATO tegeleb ettevalmistustega järgmise aasta juulis peetavaks Varssavi tippkohtumiseks. Suhted Venemaaga ja NATO hoiak meie suhtes on üks peateema,» ütles Gruško telekanali Rossija-24 eetris.

NATO ei kahtle vajaduses hoida suhteid Venemaaga, sõnas Gruško.

«Tuleb mõelda sellele, kuidas neid edendada uutes julgeolekuoludes,» lisas ta.

Allianss on tema sõnul selles küsimuses lõhenenud. «Terve rida riike on veendunud, et suheteta Venemaaga ei ole võimalik täiemahulist julgeolekusüsteemi rajada,» ütles Vene diplomaat.

Need tingimused määrab ära väljaspool Euroopat esile kerkiv suur arv ohte ja ähvardusi, ütles Gruško.

«Need riigid mõistavad, et suhetes Venemaaga konfrontatsioonilistele skeemidele lülitumine nurjab jõupingutuste koondamise, mida nõuab maailmapoliitika praegune olukord,» ütles Vene saadik.

NATO külmutas eelmisel aastal vastuseks Krimmi annekteerimisele ja Ida-Ukraina separatistliku konflikti õhutamisele praktilise koostöö Venemaaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles