Järvel ja Rahumäel liigub kasse piinav sadist?

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korjus rööbastel.
Korjus rööbastel. Foto: Heiki Valner / Facebook

Tallinna Järve ja Rahumäe elanikud peaksid olema tähelepanelikumad, sest eile leiti Järve Selveri ja Rahumäe surnuaia taguselt alalt, otse raudteelt, piinatud kassi surnukeha.

Loomakaitsja Heiki Valner annab oma Facebooki lehel teada, et leitud loomalt oli raiutud või tangidega ära kistud käppade alumised osad. Ka silmad olid kassil välja torgatud. «Otse raudtee ääres seda ei tehtud, sest verd polnud lähiümbruses näha. Väita ei saa, aga kardetavasti oli kiisu õõvastava piinamise ajal veel elus. Seejärel viidi ta raudteele ja asetati liiprile ning jäädi vaatama kuidas mööduv rong ta peakese maha lõikas,» kirjutab Valner.

Valneri sõnul oli loomake puhas, millest võib järeldada, et ilmselt oodatakse lemmikut koju. «Tapetud kassikese leidis mees, kes nõukogude ajal Afganistanis võitles ja taolist vastikut ja julma vaatepilti polnud ta näinud isegi lahingumöllus!» kirjeldab Valner.

Loomakaitse Liit kirjutab homme avalduse ka politseile.

Hiljuti anti Valnerile teada ka teisest halli-valgekirju kassist, kes lebas Lilleküla rongijaama ning jalgpallistaadioni lähistel raudtee kõrval tühermaal. Ka siis oli tegemist kodukassiga. «Kuigi ka tema pea on täielikult lömastatud, siis võis vaeseke ka rongilt löögi saada ja seda ma kohe automaatselt nüüd mõne sadisti kraesse ei kirjutaks. Järve lugu on aga selgemast selgem, sest ükski õnnetus taolisi vigastusi ei tekita, ning see on päris kindlasti mõne kahejalgse inimlooma haige tegevuse tagajärg. Nii et sealsed kassiomanikud, olge siis tähelepanelikud! Kel aga taoline kiisu kadunud on, siis minge aga järgi ning matke ta maha nagu kord ja kohus,» kirjutab Valner.

Politsei- ja piirivalveameti põhja prefektuuri pressiesindaja Marie Aava sõnul on politsei juhtunust teadlik. «Ametnikud, kes olid sündmuskohal, vaatasid looma üle selle pilguga, kas juhtunus võib olla kuriteole viitavaid tunnused. Hetkel on alust arvata, et loom jäi siiski õnnetult rongi alla,» sõnas Aava.

Eesti Loomakaitse Seltsi kommunikatsioonijuht Liisi Moosaar sõnas, et kassi näol on kindlasti tegemist ühe aegade julmema teoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles