Sündmuste virvarri rütmistab muusika

Marite H. Butkaite
, teatrikriitik ja dramaturg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Francis (Andres Mähar) on saanud ühelt oma bossilt ülesande hoida silm peal kohvril. Et ostukäruga vanaproua (Märt Koik) tundub kahtlane, lükkab Francis ta kohvri lähedalt minema.
Francis (Andres Mähar) on saanud ühelt oma bossilt ülesande hoida silm peal kohvril. Et ostukäruga vanaproua (Märt Koik) tundub kahtlane, lükkab Francis ta kohvri lähedalt minema. Foto: Margus Ansu

Möödunud laupäeva õhtul tekitasid linnas lõbusat segadust kostümeeritud kollid ja nõiad, kes tähistasid kodus­tatud ameerikamaist püha. Vanemuise suures majas aga alustas lavateed «Üks mees, kaks bossi», mis on «Kahe isanda teenri» uusversioon.

Draamakirjanik Carlo Goldoni 18. sajandil kirjutatud teksti on mõni aasta tagasi üle kirjutanud inglane Richard Bean ja seda on menukalt mängitud mitmel pool Euroopas. Eestis on «Kahe isanda teenrit» esitatud varemgi – viimane kord Ugalas eelmisel hooajal –, kuid Beani variant «Üks mees, kaks bossi» on laval esimest korda.

Lavastus on täpselt selline, nagu kirjeldatakse Vanemuise pressitekstides: pöörane sündmuste virvarr, kus kohti vahetavad pätid ja politseinikud, supid ja praed ning kõige keskmes on kavalpeast Francis (Andres Mähar), kes satub teenima kaht bossi korraga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles