Torgust leiti 81 mürsku

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lääne-Eesti pommigrupp käis eile kahel väljakutsel Torgu valla Lõupõllu küla metsas, kust leiti kokku 81 eri suurusega mürsku, mis tuli hävitada.

Lääne-Eesti pommigrupi demineerijad said eile väljakutse Torgu valda Lõupõllu külla, kus oli metsast leitud üks lõhkekeha. Sündmuskohal tehti kindlaks, et leitud oli vene päritolu 105mm mürsk. Mürsk oli väljatulistatud ega kannatanud transporti. 

Välja tulistatud 105 mm mürsk. Foto:
Välja tulistatud 105 mm mürsk. Foto: Foto: Lääne päästekeskus

Hävitamist ette valmistades leidsid demineerijad lisaks veel ühe 122mm ja ühe 105mm mürsu. Kuna needki leiud ei kannatanud transportimist, otsustati kõik kolm leidu hävitada leiukohas metsas.

122 mm mürsk.
122 mm mürsk. Foto: Lääne päästekeskus

Lääne-Eesti pommigrupi demineerijad käisid eile veel ka teisel väljakutsel Torgu vallas Lõupõllu külas, kus oli metsast leitud mitu lõhkekeha. Sündmuskohal tehti kindlaks, et vanast kaevikust oli leitud saksa päritolu 37mm mürsud.

Kokku leiti 78 mürsku, mis kannatasid transportimist ja mis hävitati samal päeval Mõntus Lõhangu hävituskohas.

37 mm mürsud transpordikastis.
37 mm mürsud transpordikastis. Foto: Lääne päästekeskus
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles