Eesti Energia viib liini asemel metsatallu päikesepaneelid

Hanneli Rudi
, head of Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud eesti pered toodavad ise elektrit päikesepaneelide abil.
Paljud eesti pered toodavad ise elektrit päikesepaneelide abil. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter leidis, et tulevikus peaks suhteliselt hõredalt asustatud piirkondades olema rohkem sõltumatuid ühendusi, kuna elektriliinide vedamine üksikute tarbijateni pole tänaseid tehnoloogiad arvesse võttes otstarbekas.

Eesti Energial on Järvamaal käimas pilootprojekt, kus kliendini mineva ühenduse asemel on loodud sõltumatu ühendus, mis koosneb päikesepaneelist, diiselgeneraatorist ja salvestist, vahendab ERR uudised «Terevisoooni».

«See peaks tagama, ja testide tulemusi vaadates tagabki, korraliku varustuse ühele metsatalule,» rääkis Eesti Energia juhatuse esimees  Hando Sutter.

Kuid selle projekti massidele rakendamiseks on vaja teha seadustesse muudatusi. «Aga tehnoloogia seda täna võimaldab ning lõpptulemus on see, et sõltumatu ühendus on mitu korda odavam kui elektriliinide vedamine üksikute tarbijate juurde,» selgitas Sutter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles