Renault jätab võistkonnale uueks hooajaks Lotuse nime

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lotuse vormel-1 võistkond.
Lotuse vormel-1 võistkond. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa väljaande Auto Hebdo teatel vormistab Renault veel selle nädala jooksul lõplikult Lotuse vormel-1 meeskonna ostutehingu, kuid uuel hooajal sõidetakse sarjas endiselt Lotuse nime all.

Renault' tegevjuhi Carlos Ghosni kinnitusel viiakse pikka aega kestnud ostuprotsesse käseoleva nädala jooksul lõpule. Kuna aga Lotus ei kuulu praegu vormel-1 sarja teravaimasse tippu, ei soovi Renault veel oma nime sellega otseselt siduda, et mitte oma mainet kahjustada. Uuel hooajal sõidavad Lotuse tiimis Pastor Maldonado ja sarja uustulnuk Jolyon Palmer.

Portaali Autosport kinnitusel on Lotuse Enstone'is asuvas tehases juba tööle asunud hulk Renault' insenere, nende seas Bob Bell, kes lahkus äsja Manori võistkonnast. Bell töötas Renault' tiimis aastatel 2001-2010, seejuures oli ta 2009. aasta lõpus puhkenud Nelson Piquet Jr'i avariiskandaali ning Flavio Briatore ja Pat Symondsi sarjast eemaldamise järel ajutiselt ka võistkonna juht. 2011. aastal siirdus ta neljaks aastaks tööle Mercedese võistkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles