Prokurör nõuab Viisitamme süüdimõistmist

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Viisitamm ja Vello Kink kohtuotsuse väljakuulutamiel Pärnu maakohtus.
Mart Viisitamm ja Vello Kink kohtuotsuse väljakuulutamiel Pärnu maakohtus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Prokurör nõudis täna Tallinna ringkonnakohtus keskerakondlasest Pärnu ekslinnapea Mart Viisitamme süüdimõistmist ärimees Vello Kingilt ligi 30 000 krooni suuruse altkäemaksu võtmises.

Lääne ringkonnaprokuröri Elle Keemani hinnangul on Viisitamme (30) ja Kingi (55) süü altkäemaksu võtmises ja andmises tõendatud ning neid tuleb selle eest karistada. Prokurör jättis nende võimalikul süüdimõistmisel karistuse määramise ringkonnakohtu otsustada, vahendas ERRi uudisteportaal.

Viisitamme kaitsja Helmeri Indela ja Kingi kaitsja Üllar Talviste olid jätkuvalt seisukohal, et nende kaitsealuste tegevuses puudub kuriteokoosseis ning ringkonnakohus peaks jätma altkäemaksu võtmise ja andmise süüdistuses jõusse Pärnu maakohtus langetatud õigeksmõistva otsuse.

Ühtlasi taotles Indela Viisitamme õigeksmõistmist ametitegevuses teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustuse rikkumise süüdistuses. Ka Pärnu endise abilinnapea Simmo Saare (30) kaitsja Aivar Pilv taotles ringkonnakohtult oma kaitsealuse õigeksmõistmist ametitegevuses teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustuse rikkumise süüdistuses.

Ringkonnakohus langetab Viisitamme, Kingi ja Saare süüasjas otsuse 14. detsembril.

Aprillis mõistis Pärnu maakohus Viisitamme (30) ja Saare (30) süüdi ametitegevuses teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustuse rikkumises ning määras esimesele rahalise karistuse 306 950 krooni ja teisele 205 500 krooni.

Kohus mõistis Viisitamme ja Kingi (55) õigeks altkäemaksu võtmise ja andmise süüdistuses. Kohus mõistis riigilt Kingi kasuks 165 600 krooni tema õigusabikulude katteks. Samuti jättis kohus riigi kanda Viisitamme ja Kingi kaitsjatele tehtud toimiku koopiate kulu 1032 krooni ning 6000 krooni raamatupidamise ekspertiisikulu ja 615 krooni tunnistajate sõidukulu.

Süüdistuse järgi saatis Viisitamm Pärnu spordihalli kinnistu eelläbirääkimistega pakkumise korraldamise komisjoni liikmena OÜ Steniard ärihuve esindanud Kaido Fridolinile e-kirjaga spordihalli töömahtude loetelu tabeli.

Samuti süüdistatakse Viisitamme selles, et ta lõi Pärnu linnavalitsuse riigihankekomisjoni liikmena põhjendamatuid soodustingimusi Pärnu linna tänavate hoolduse riigihankes AS Tänavapuhastusele ja AS  Baltifaldile ning sai nende firmade juhilt Vello Kingilt altkäemaksuna 29 500 krooni.

Süüdistuse järgi rikkus Viisitamm riigihangete seaduses sätestatud kohustusi ehk kohustust kohelda kõiki riigihanke pakkumismenetluses osalejaid võrdselt.

Süüdimõistmisel altkäemaksu andmises või võtmises võib kohus määrata ühe- kuni viieaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles