Kiire ja korralik töö: Neeruti mõisa tornikiiver sai paika

, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täpselt kolm kuud tagasi pidi Neeruti mõisa tornikiiver kenasti alla tõstetama, kuid kraana vedas alt ja murdus ning torn prantsatas vastu maad. Eile hommikul hoidsid kõik mõisa juurde tulnud hinge kinni – kas restau­reeritud tornikiiver saab ikka tervelt oma kohale tagasi.

Pärast viis minutit kestnud tõstet oli selge, et sai küll. Eelmisel päeval oli tehtud ka peaproov, mille käigus Kadrina Kraana tornikiivri korra juba paika tõstis, seega ei olekski midagi valesti saanud minna. “Aga ikka oli väike närv sees,” tunnistas mõisa üks omanik Hanna Ild.

Augustis õnnetult vastu maad kukkunud tornikiivri vigastused olid tema sõnul minimaalsed. See osa, mis läks restaureerimisele, jäi terveks, katkiseid osi poleks niikuinii kasutada saanud. “Aga inimesed elasid meile väga kaasa, küsisid, kuidas meil ikka läheb ja mis tornist saab,” rääkis naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles