Maapoodide reaalsus: sissetulek kukub talve saabudes ligi kaks korda

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talv sunnib väikeseid maapoode rihma pingule tõmbama.
Talv sunnib väikeseid maapoode rihma pingule tõmbama. Foto: SCANPIX

Sügis toob väiksematele maapoodidele karmi reaalsuse, kus käive kukub poole võrra ning päevane tšekkide hulk väheneb kuni kolm korda.

«Ütleme nii, et igal aastal mõtleme, et nii hullu sügist pole varem olnud, aga ikka saab see veel hullem olla – tundub, et maal jääb inimesi iga aastaga vähemaks ja kes linnas tööl käivad või kel auto olemas, ostavad toidukraami linnast,» rääkis Saaremaa Kiratsi ja Aste erapoe omanik Tõnu Munk, kelle käive on sügise saabudes langenud poole võrra, vahendab Meie Maa.

Kuigi Munk hoiab siiski ka turismihooaja välisel ajal hoolimata klientide vähesusest uksed avali, seisvad nad igal aastal sügise saabudes silmitsi selle küsimusega, kas peaks ehk kaupluse talveks kinni panema. «Kiratsi poodi me kindlasti ei sule, ehkki turismiperioodiga võrreldes on ostutšekkide arv kahanenud kolm korda – suvel oli päevane tšekkide arv kolmesaja ümber, talvel on saja kanti,» nentis poepidaja.

Munk tõdes, et selleks, et ellu jääda tuleb midagi juurde mõelda, kas laiendada tootmise poolt või teha mõned ööbimiskohad, sest praegu kulub väga palju energia ellujäämise peale.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Meie Maast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles