Mees valges

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnar Priimägi
Linnar Priimägi Foto: Sander Ilvest

Žilett-teravate väljaütlemistega Tallinna Ülikooli imagoloogia dotsent Linnar Priimägi (61) on vastuoluline mees, kelle vaimuteravust kipuvad varjutama emotsionaalsed vihapursked.

Raske on pidada haritlasest, kes ühel hetkel räägib  klassikutest ja luulest, teisel aga vehib  «m***ide» ja «litsidega» ning tagatipuks soovitab kodukooli direktoril enda ees põlvitada ja nelipühadeks tagasi astuda. Just selline seik lisandus sel nädalal aasta parmu tiitlile, homoerootilisele filmile ja paljudele värvikatele sõnavõttudele, mis imagoloogi imidžit seni kujundanud on. Kujundanud ehk rohkemgi kui tema looming. Erudiit ja esteet on kaotanud oma väärikuse, mis kunagi justkui olemas oli. Paraku ei tundu ta sellest ise põrmugi hoolivat. Priimägi on ühtaegu hinnatud ja armastatud, kuid samavõrra vihatud ja laidetud – emotsioonituks ei jäta ta kedagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles