Avavanglast jooksus olnud vang jätkab karistuse kandmist kinnises vanglas

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Karp.
Igor Karp. Foto: Justiitsministeerium

Avavanglast poolteist kuud jooksus olnud vang Igor Karp jätkab karistuse kandmist kinnises vanglas, avavanglasse tagasi pöördumata jätmise eest ähvardab teda kuni aastane lisavangistus.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kaarel Kallase sõnul põhjendas mees vanglasse tagasi pöördumata jätmist sellega, et pidas talle mõistetud karistust ebaõiglaseks.

Varguste eest Maardu avavanglast karistust kandnud 44-aastane Igor Karp ei pöördunud avavanglasse tagasi 18. septembril. Tallinna vangla teabe- ja uurimisosakonna ametnikud tabasid ta 29. oktoobri õhtul kella 21 paiku Tallinna kesklinnas.

Politsei alustas mehe suhtes kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb karistuse kandmisest kõrvale hoidmist. Kohus võib sellise teo eest karistada rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega.

Kallase sõnul on vangla otsustada, kas avavanglasse tagasi pöördumata jätnud mees kannab kogu oma karistuse kinnises vanglas või võib ta lubada taas avavanglasse. «Avavanglasse paigutamine toimub vangla poolt koostatava riskianalüüsi põhjal,» ütles Kallas.

Endiselt on jooksus 10. oktoobril Tallinna vanglast põgenenud Aleksandr Suhotski ja Eduard Mihhailov.

Põgenemise hetkel oli mõlemal mehel seljas tumedad riided. Esialgsetel andmetel lõhkusid vahistatud põgenemiseks aknatrellid ja ronisid vanglapiirde remondiks kasutatavaid tellingu osi üksteise otsa ladudes piirdest üle.

Juhtumi uurimiseks on alustatud kriminaalmenetlus karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb kinnipeetava põgenemist.

Kallase sõnul ei ole võimalik kriminaalmenetluse huvides võimalik öelda, kas uurimisorganitel on meeste asukoha kohta infot. Prokuratuur ei avalda ka seda, kas mehed võisid põgeneda välismaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles