Tehniline rike põhjustas uue rahvusliku lennufirma reisiplaanis segaduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordic Aviationi esimene lend
Nordic Aviationi esimene lend Foto: Toomas Tatar

Eesti uus lennufirma Nordic Aviation tegi lennuki piduri tehniliste probleemide tõttu reisigraafikus muudatusi. Lennud Tallinna ja Kopenhaageni vahel hilinevad ning marsruudil Tallinn–Trondheim–Tallinn reisivad inimesed jäävad täna teenindamata.

«Täna Taanist Kastrupi lennujaamast kell 15.00 väljuma pidanud Estonian Airi lend Tallinna jäi ära pankroti tõttu. See asendati nagu ka mujal Adria Airwaysi lennuga, kuid see jäi samuti ära,» kirjutas lugeja Tauno Postimehele Eesti aja järgi kell 17.46.

Tema sõnul teatas lennuki piloot, et tänane lend jääb ära tehnilistel põhjustel. «Inimesed, kes lootsid täna koju saada, ootavad teadmatuses,» lisas Tauno.

Lend oleks pidanud saabuma Tallinna kell 17.30.

Nordic Aviationi kommunikatsioonijuht Liis Veersalu ütles Postimehele, et lennukil on tehnilised probleemid piduriga ning kogu meeskond tegutseb praegu selle nimel, et leida väga kiire ja kõige mugavam lahendus reisijate Kopenhaagenist koju toomiseks. «Oleme alustanud kontakteerumist reisijatega. Nende eest hoolitsetakse kohapeal,» kinnitas Veersalu. 

Lennuki tehnilise rikke tõttu viibib ka hetkel kell 18.15 väljuma pidanud lend JP7145 Tallinn–Kopenhaagen. Veersalu sõnul otsitakse selle lennu jaoks asenduslennukit. Lisaks on plaanitud veel üks lend täna õhtul Kopenhaagenist Tallinna. 

Kell 19.40 andis lennufirma teada, et tänaõhtused Nordic Aviationi lennud on suudetud ümber tõsta niimoodi, et koju saavad nii kõik Kopenhaageni kahe lennu reisijad kui ka need inimesed, kes ootavad Tallinnast lendu Kopenhaagenisse. 

Tallinnast Kopenhaagenisse pidi lennujaama teate kohaselt kell 22.45 väljuma suurem Fokker 100 tüüpi lennuk, mis viib Kopenhaagenisse siin lendu oodanud reisijad ning toob kell 23.55 kohaliku aja järgi Kopenhaagenist koju korraga kahe lennu (JP7144 ja JP7146) reisijad. 

Eesti aja järgi kella 1.45 ajal (kohaliku aja järgi kell 0.45) tõusis lennuk Kopenhaageni Kastrupi lennuväljalt õhku, reisijad jõudsid Eestisse kella 3 paiku.

Teenindamata jäid reisijad Nordic Aviationi lendudel JP7431 ja JP7432 marsruudil Tallinn–Trondheim–Tallinn. Lennufirma võtab kõigi Trondheimi reisijatega ise ühendust.

«Meie reisijad on meile olulised! Vabandame siiralt tekkinud ebamugavuste pärast,» vahendas Veersalu ning lisas, et Nordic Aviation soovis küll õppida teiste vigadest, kuid peab need tõenäoliselt siiski omal nahal läbi kogema, et saavutada oma eesmärgid ning saada heaks lennufirmaks. 

Nordic Aviationi uudiseid saab jälgida ettevõtte veebilehel ja Facebooki lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles