Merel juhtunud õnnetustes hukkus kümne kuuga 14 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uppumine. Pilt on illustratiivne
Uppumine. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Käesoleva aasta esimese kümne kuu jooksul hukkus merel aset leidnud õnnetustes kokku 14 inimest.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) pressiesindaja ütles BNS-ile, et ameti merevalvekeskuse juhtimisel on 2015. aasta kümne esimese kuu jooksul lahendatud merepäästega seotud juhtumeid kokku 236.

Neist liigitati intsidentideks 170 ning otsingu- ja päästeoperatsioonideks 56. Pressiesindaja selgitusel loetakse intsidendiks juhtum, mille edasi arenedes võib tekkida oht inimeludele või ei ole kindel, et inimelud on ohus.

Näiteks punase raketi laskmise juhtumid liigitatakse intsidentideks. Merevalvekeskus reageerib punastele rakettidele täie tõsidusega, kuid reeglina on tegemist valehäirega. Käesoleva aasta esimese kümne kuu jooksul oli punase raketi laskmisi kokku 27.

Kümne kuu jooksul vajas abi vajas kokku 572 merel hätta sattunud inimest. Neist päästeti 474 ning 82 pääses ise. Mereõnnetustes hukkus selle aja jooksul kokku 14 inimest ning kaks inimest on siiani kadunud.

Vabatahtlikke päästjaid kaasas PPA merevalvekeskus kokku 68 korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles