Stockholmis tuli pollar kai küljest lahti ja lendas autode suunas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pollar
Pollar Foto: Vida Press

Rootsi pealinnas Stockholmis tuli pollar ehk sadamakai post, mille külge pannakse laeva kinnitusotsad kai küljest lahti ning lendas sadu meetreid, kukkudes lõpuks autole.

Pealtnägijate kinnitusel maandus raske metallpollar lähimast inimesest vaid paari meetri kaugusel, edastab Aftonbladet.

Juhtum leidis aset eile pärastlõunal Stadsgårdeni sadamas vahetult pärast seda, kui sadamasse oli saabunud laevafirma Birka Cruises alus.

«Laeva kinnitati pollari külge, kuid see tuli korraks uuesti lahti teha, et alus manööverdaks kaile lähemale. Siis tuli pollar kai küljest lahti ja lendas minema,» sõnas juhtumit näinud isik.

Pollar maandus kaist 200 meetri kaugusel asuval parkimisplatsil, tabades ühe masina tagaosa. Lisaks autole sai kannatada ka samas lähedal pargitud bussi tagaosa.

«Oli see aeg pärastlõunal, mil paljud tulid laevalt ja läksid laevale. Rahvast oli murdu ja see oli lihtsalt õnne, et keegi vigastada ei saanud,» lisas juhtunu tunnistaja.

Sadamajuht Henrik Cars pidas pollari irdumist väga ebatavaliseks.

«Olen olnud meremees 40 aastat ja sadamakapten kümme aastat. Ma ei ole kunagi varem midagi sellist näinud. Meie tehnikud uurivad, kuidas suur ja raske metallobjekt sai lahti tulla,» teatas sadamajuht.

Carsi sõnul tuleb edaspidi olla ettevaatlikum, et midagi sellist ei korduks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles