Toyota investeerib Silicon Valley´s tarkvaratootmisesse miljard dollarit

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota logo.
Toyota logo. Foto: SCANPIX

Jaapani autotootja Toyota teatas, et investeerib ettevõtte Silicon Valley´sse rajatavasse teadus- ja arendusinstituuti miljard dollarit, kirjutab Tech Insider.

Instituut hakkab arendama turvalisussüsteeme, mis peaks vähendama sõidukite juhtimisvigu ning liiklusõnnetuste arvu. Seejuures ei keskenduta vaid autonoomsete juhtimissüsteemide arendamisele, vaid turvalisusele üldisemalt.

Toyota palkas hiljuti instituudi etteotsa USA kaitseministeeriumi teadusagentuuri DARPA endise projektijuhi Gill Pratti, kelle sõnul on autotootja ambitsioonid palju suuremad, kui  lihtsalt sõidukite turvalisuse tagamine. Pigem soovib Jaapani ettevõte laieneda mitut tööstusharu katvaks takvaratootjaks.

«Ma usun, et Toyota suudab muutuda edukast riistvaraettevõttest läbi tarkvaratehnoloogiate integreerimise täiesti uueks ettevõtteks, panustades sellega senisest rohkem ühiskonna arengusse,» ütles Pratt. «Just sellepärast ühinesin ma Toyotaga.»

Tema sõnul plaanib ettevõte järgmise kümne aasta jooksul müüa vähemalt 100 miljonit sõidukit ning võttes arvesse, et igaüks neist läbib aastas keskmiselt 10 000 kilomeetrit, annab see Toyotale potentsiaalselt triljon kilomeetrit reaalse liiklusega seotud andmeid ja infot.

Pratti hinnangul saaks kogu selle teabe saaks rakendada tehisintellektisüsteemidesse, mis ei ole seotud ainult autode ja robotitega.

«Näiteks saaks tehisintellekti kasutada liikluse ajastamisel ja juhtimisel, kaupade tarnimisel, autotootmise ajastamisel ning materjali ja keskkonnatehnoloogiat puudutavate teadusarengute kiirendamisel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles