Land tahab Tallinna Ülikooli rektorina jätkata

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ülikooli senine rektor Tiit Land on varem öelnud, et näeks end heameelega rektorina ka järgmised viis aastat.
Tallinna Ülikooli senine rektor Tiit Land on varem öelnud, et näeks end heameelega rektorina ka järgmised viis aastat. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna Ülikooli senine rektor Tiit Land, kelle ametiaeg on peagi otsakorrale jõudmas, juhiks ülikooli meeleldi ka järgmised viis aastat.

«Jah, ma olen otsustanud, et kandideerin, kui mind üles seatakse,» ütles 2011. aastal rektoriks valitud Land Postimehele. Nimelt näeb ülikooli põhikiri ette, et rektorikandidaate võivad esitada akadeemilise üksuse nõukogu, vähemalt veerand senati liikmetest ühiselt, ametisolev rektor ja vähemalt kaheksa kuratooriumi liiget ühiselt.

«Ma arvan, et viis aastat, mis saab varsti täis, ei ole väga pikk aeg,» põhjendas ta soovi jätkata.

Samuti tõi Land välja, et viimase aasta jooksul on ülikoolis tema juhtimisel viidud läbi hulganisti muudatusi nii juhtimises, akadeemilises struktuuris kui ka lisarahastuses. «Mul oleks ka ühelt poolt kohustus sellega edasi minna, kuna see on minu rektoriajal algatatud,» lisas ta.

Kui Land peaks valituks osutuma, siis just nende muudatuste elluviimist peab ta olulisimaks.«Tegelikult on see pikk protsess ja praegu oleme pigem kokku leppinud ühistes eesmärkides ja n-ö uue sisu loomises. Kogu töö seisab ees,» sõnas ta.

Kas Landi kõrvu on jõudnud juba ka mõne potentsiaalse konkurendi nimi? «Ei ole, ootame. Ülikool on suur ja kindlasti on väärikaid kandidaate,» arvas tänane rektor.

Tallinna Ülikool kuulutas täna välja avaliku konkursi rektori leidmiseks järgmiseks viieks aastaks. Kandidaate saab esitada tuleva aasta 4. jaanuarini ja ülikooli valimiskogu valib uue rektori 8. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles