Prokurör nõuab mõrvakatses süüdistatavale 18-aastast vangistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaal mõisteti vangi Vene Balti laevastiku endine sõdur Fjodor Boriskin. Foto on illustratiivne.
Venemaal mõisteti vangi Vene Balti laevastiku endine sõdur Fjodor Boriskin. Foto on illustratiivne. Foto: Arvet Mägi

Viru ringkonnaprokuratuur nõudis möödunud nädala lõpus Viru maakohtus 18-aastast vangistust mehele, kes uurimisandmetel valmistas pommi, et mõrvata oma tuttav, kuid ohver jäi tänu õnnelikule juhusele siiski ellu.

Kohtueelsel uurimisel kogutud andmetel tekkis 68-aastasel Toivol tüli 61-aastase Stanislaviga ning mees otsustas Stanislavi mõrvata, kirjutas BNS.

Selleks valmistas Toivo oma Jõhvi kodus lõhkeseadeldise ning viis selle tunamullu 18. novembril Stanislavi kodu juurde. Ta kuhjas pommi peale prügi ning sättis asjad nii, et sodi eemaldamisel oleks plahvatanud ka pomm.

Järgmise päeva hommikul märkas prügihunnikut Stanislavi abikaasa, kes palus oma mehel sodi ära koristada. Viimane asuski hunnikut likvideerima, käivitades sellega ka lõhkeseadeldise. Tänu õnnelikule juhusele pommi põhilaeng siiski ei plahvatanud, küll aga sai Stanislav põletushaavu näole ja kätele pommist välja paiskunud süttinud gaasisegu tõttu.

Politsei asus lõhkekeha paigaldajat otsima ning jõudis möödunud aasta alguses Toivoni. Kohus võttis mehe mullu 28. jaanuaril vahi alla ning kohtueelse menetluse lõppedes sai ta süüdistuse mõrvakatses, plahvatuse tekitamises, samuti lõhkeaine ja pommi ebaseaduslikus käitlemises.

Möödunud nädala lõpus leidis prokuratuur, et Toivo süü on tõendatud ja kohus peaks talle määrama 18-aastase vangistuse. Toivo seevastu end süüdi ei tunnistanud. Kohus kuulutab lahendi 27. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles