Suursaadik: loodetavasti okupatsioonikahju algatus piirileppele halvasti ei mõju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Petrov
Aleksandr Petrov Foto: Jaanus Piirsalu

Venemaa uus suursaadik Eestis Aleksandr Petrov avaldas täna kohtumisel Eesti ajakirjanikega lootust, et justiitsminister Urmas Reinsalu allkirjastatud deklaratsioon Venemaalt okupatsioonikahjude väljanõudmiseks ei saa takistuseks Eesti ja Venemaa vaheliste piirilepete ratifitseerimisele.

Petrovi sõnul on oluline, mida arvavad Reinsalu sammust teised valitsuse liikmed ning peaminister, välisminister ja teised ministrid oma väljaütlemistes seda sammu heaks ei kiitnud.

Suursaadik avaldas lootust, et piirilepete ratifitseerimisel üllatusi ette ei tule ning ta hindas ratifitseerimisprotsessi senist kulgu positiivselt. Petrovi hinnangul avab piirilepete ratifitseerimine Eesti ja Venemaa suhetes uue lehekülje ja võimaldab lahendada ka teisi kahe riigi suhtluses esile kerkinud probleeme, kirjutab venekeelne Postimees.

Venemaa suursaadiku sõnul on märgata viimasel ajal Eesti ja Venemaa suhetes positiivseid märke. Lisaks piirilepete ratifitseerimisprotsessile tõi ta positiivsena esile ka riigikogu Eesti-Vene parlamendirühma hiljutise visiidi Venemaale.

Petrov rõhutas, et Venemaa peab Eestit täieõiguslikuks partneriks ning mõlemad riigid peavad mõistma, et on küsimusi, mida saab lahendada ainult koostöös. «Peame astuma ühiselt vastu probleemidele, nagu rahvusvaheline terrorism, inimtegevusest põhjustatud õnnetused ja migratsioonikriis,» lausus ta.

Oma ühe olulisima eesmärgina suursaadikuna nimetas Petrov Venemaa kohta käivate stereotüüpide ja klišeede purustamist. «Vaadates mõne Euroopa riigi ajakirjandust, valitseb kajastuse ja Venemaal tegelikkuses toimuva vahel suur kuristik,» lausus suursaadik.

Petrov kinnitas Eesti ajakirjanikele, et Venemaal ei ole Balti riikide suhtes mingeid agressiivseid plaane ja kõik selleteemalised hirmud on alusetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles