Tutvumisportaali looja: džentelmen vanuses 50+ leiab endale kiiresti kaaslase

, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meestel vanuses 50+, kes otsivad eakaaslasi, on suur tõenäosus leida endale kaaslane. Sageli soovivad aktiivsed naised ja mehed tutvuda aga endast nooremate kaaslastega.
Meestel vanuses 50+, kes otsivad eakaaslasi, on suur tõenäosus leida endale kaaslane. Sageli soovivad aktiivsed naised ja mehed tutvuda aga endast nooremate kaaslastega. Foto: PantherMedia

Tutvumisportaali Suhted24.ee looja Marek Kivi sõnul külastab nende tutvumiskeskkonda sadu 50+ tutvujaid kuus. „50-aastased ei tee endale üldjuhul kontot lihtsalt nalja pärast, vaid enamasti siiski tõsiste tutvumissoovidega,“ sõnas ta.

Kivi hinnangul ei pelga selles vanusegrupis inimesed uusi tutvusi luua ja on valmis seda tegema nii portaalis kui tantsuõhtutel. Mittetutvujate probleem on tema sõnul kinni üldises tahtes ja valmisolekus endale kedagi kõrvale leida. „Inimesed on kas kaotanud usu või ei soovi kaaslase otsimisega lihtsalt tegeleda.“

Kui inimene on põhjalikult täitnud tutvumisprofiili ja lisanud endast ka foto, on Kivi sõnul täidetud kõik eeldused uute tutvuste loomiseks. „See on juhuse asi, kui kiiresti keegi silma jääb.“

Otsitakse nooremaid

50+ vanusegrupis kipuvad Kivi sõnul tutvumisvõimalusi pärssima vanusekäärid, kus aktiivsemad mehed/naised otsivad tihtipeale enda vanusest oluliselt nooremaid kaaslasi. „Džentelmen vanuses 50+, kes otsib eakaaslast, leiab meie keskkonnas endale tõenäoliselt kiiresti kaaslase. Sellised meile ikka satub ja eks neile on konkurents ka tihe,“ selgitas Kivi.

Et keskkond on avatud ka tutvujatele väljastpoolt, siis just Soomest satub portaali inimesi, kes otsivad tutvusi Eestist. „Soome härrad leiavad meil kindlasti rohket tähelepanu ja eriti naised on valmis ka tutvusteks välismaalastega. Neid, keda keeleoskus ei piira, ei sega kindlasti ka riigipiirid,“ sõnas ta.

Vanuses 50+ on kasutajakonto loomise taga tõsine soov tutvuda. „Ennekõike otsitakse kaaslast, kellega veeta ühiselt aega, käia koos väljas. Otsitakse uusi inimesi enda ellu, sest muid võimalusi uute tuttavate leidmiseks on vähem,“ on tutvumiskeskkonna suur eelis tema sõnul see, et seal on täiesti normaalne kirjutada inimestele, keda ei tunta.

Katsetage julgelt!

Need tutvujad, kes on loonud endale juba konto, pole Marek Kivi sõnul oluliselt ettevaatlikumad, kui mõnikümmend aastat nooremad kasutajad. „Need, kellel kontot veel pole, võivad siiski selle esimese sammu astumiseks pisut ehk enam vaimu koguda. Aga selles vanuses võidakse kõige uue suhtes olla natuke arglikumad ja skeptilisemad,“ on tema sõnul julgemad üldjuhul naised ning mehed vajavad rohkem tagant utsitamist.

Marek Kivi soovitab kindlasti proovida. „Looge konto ja võtke asja vaikselt ning andke aega - sisuliselt ei ole ju kaotada midagi. See on üks võimalus teistega suhelda.“ Kui pärast profiili loomist kohe kirja ei saada või esimesed kirjutajad ei meeldi, ei tasu tema sõnul kohe meelt heita ja hoida konto vaikselt siiski ootel.

Mida silmas pidada profiili loomisel? Marek Kivi annab nõu:

  • Tutvumisprofiili täitmist võiks võrrelda CV koostamisega tööandajale. Selleks, et sind intervjuule kutsutaks, peaksid tegema seda korrektselt, tooma välja enda head omadused ja ka enda huvid.
  • Mida põhjalikumalt, aga mõnikord ka loomingulisemalt oled suutnud end presenteerida, seda suuremad võimalused on kellelegi silma jääda. Alati ei olegi oluline sisestatava info maht, vaid see, et see räägiks sinust väikese loo võõrale inimesele, kes korraks sattus sinu profiili vaatama. See peab kõnetama teist inimest ning tekitama enda vastu suurema huvi.
  • Foto lisamine on väga oluline faktor, sest nii märgatakse sind lihtsalt rohkem. Foto olemasolu julgustab ka inimesi rohkem ühendust võtma.
  • Profiilides ei tasu eelmisi halbu suhteid või poliitilist olukorda kiruma hakata - keegi ei taha virisejatega tutvuda (isegi kui neile endale meeldib seda aeg-ajalt samuti teha).

Statistika

Seoses infotehnoloogia arenguga on viimase kümne aastaga online-tutvumisteenus vanuses 50+ inimeste seas kogu maailmas aina populaarsemaks muutunud.

Kui aastal 2005 oli mõnd interneti kohtamisteenust proovinud 29% ameeriklasi vanuses 50-64 ja 65+ vanuste seas oli selleks protsendiks 13, siis aastal 2013 vastas samale küsimusele jaatavalt 42 ja 24 protsenti küsitletutest.

Allikas: http://www.pewinternet.org

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles