Juhan Aare: tagurlikud jõud soovivad omavoliga võimu haarata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Aare.
Juhan Aare. Foto: Toomas Huik

Rahvaliidu juhi Juhan Aare väitel on erakonna juhatuse tagurlikult meelestatud enamus juba mõnda aega näidanud rohelist tuld erakonna põhikirja ja kodukorra rikkumistele.

Aare sõnul on rikkumised ilmnenud rahvaliidu kongressi ettevalmistamise käigus, sest peasekretär ja teda toetavad aseesimehed ei taha omaks võtta, et õiguspärane kongress saab toimuda üksnes volikogus 30. augustil vastu võetud päevakorra alusel.

Tema hinnangul on praegu välja pakutud päevakord segumahl 30. augustil ja 20. septembril volikogus vastu võetud otsustest ja seega kehtiva MTÜ seaduse kohaselt õigustühine.

Lisaks on Aare väitel põhikirja ja kodukorra vastane tegevus korduvalt ilmnenud võimuhaaramise katsetes erakonna maakondlikes organisatsioonides ja tema teada peaks järjekordne selline aktsioon toimuma 11. novembril Hiiumaal.

«Peasekretäri poolt on erakonna nädala eelinfosse lülitatud õigustühine Hiiumaa maakonnaühenduse erakorraline konverents,» sõnas Aare. «Kehtiva põhikirja kohaselt on konverentsi kokkukutsumise õigus üksnes maakonnaühenduse juhatusel.»

Aare väitel soovitakse erakorralise konverentsi käigus olemasolevast maakonna ühenduse juhatusest üle sõita, haarata seal õigustühiselt vormistatud uute liikmete abil võim ning valida kongressile uued delegaadid.

«Seejuures on eriti tähelepanuväärne, et niisugust aktsiooni toetab oma kirjas Hiiu maakonnaühenduse juhile erakonna aseesimehest riigikogu liige Mai Treial,» rõhutas Aare.

Rahvaliidu juhi sõnul pidanuks ERLi põhikirja kohaselt kõik maakonna- ja linnaühenduste konverentsid toimuma kuu aega enne kongressi, seega hiljemalt 20. oktoobril.

«Pärast seda kuupäeva korraldatud konverentsidel valitud delegaatide mandaadid on õigustühised,» väitis ta. «Avaldan kategoorilist protesti seoses erakonna põhikirja ja kodukorra vastaste meetodite rakendamisega peasekretär Lauri Vitsuti ja tema juhitud erakonna büroo poolt.»

Aare sõnul avaldab ta protesti meedia kaudu, sest tema võimalused suhelda erakonnakaaslastega kodulehe ja listide vahendusel on juba pikemat aega blokeeritud ja tsenseeritud.

«Loodan, et 20. novembril toimuv kongress lõpetab erakonnas möllava omavoli, mille eesmärgiks on erakonna juhatuses tekkinud tagurliku grupeeringu võimuhaaramise katsed mis tahes meetoditega,» sõnas Aare.

Rahvaliidu juhi väitel on ta erakonna esimehena kohustatud kaitsma Eestimaa Rahvaliidu põhikirja ja kodukorra kehtivust ja seeläbi ka ühtlasi Eesti kui demokraatliku õigusriigi aluspõhimõtteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles