Fotograaf pildistab tänaval stiilseid eakaid

, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: advancedstyle.blogspot.com

Veebiblogi Advanced Style looja ja toimetaja Ari Seth Cohen on otsustanud oma kaamera objektiivi suunata silmapaistvalt stiilsetele ja ekstsentrilistele eakatele, kellest moetööstus enamasti mööda vaatab.

Oma veebiblogi loomiseks sai tõuke oma vanaemalt, kelle ainulaadne stiil ja huvi moe vastu teda selleks inspireeris, ning kes julgustas teda kolima New Yorki. Kui vanaema 2008. aastal siit ilmast lahkus, võttis Cohen kinni tema nõuandest– teha iga päev midagi sellist, mida ta naudib. Nii jõudiski ta fotograafiani ja hakkas üles võtma stiilseid prouasid ja ka härrasid, keda ta tänavapildis kohtas.

„Stiili poolest on nad (eakad – toim) huvitavamad, sest nad on jõudnud ikka, kus nad ei pea kellelegi muljet avaldama ja võivad kanda, mida nad soovivad,“ ütles ta blogi algusaastatel.

Ari Seth Cohen alustas blogi pidamist samal aastal, kui lahkus tema vanaema, ning sellele on praeguseks tähelepanu pööranud mitmed tuntud (moe)väljaanded. Lisaks on ta välja andnud samanimelise raamatu ja sellel põhineva värviraamatu ning eelmise aasata lõpus linastus ka dokumentaalfilm „Advanced Style“, kus astuvad üles seitse naist tema blogist.

 „Ma loodan, et kui me hakkame eakaid teisiti nägema, hakkame me neid ka teisiti kohtlema,“ rääkis ta oma missioonist eelmise aasta lõpus üritusel TEDxAmsterdam.

Vaata Coheni tehtud pilte SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles