Taani Vasakpartei nõuab immigrantidele araabiakeelseid uudiseid

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani lipud
Taani lipud Foto: SCANPIX

Taani Vasakpartei nõuab araabiakeelsete uudisteprogrammide loomist sisserännanute jaoks.

Erakonna arvates peab riiklik ringhääling tootma uudiseid araabia, türgi ja inglise keeles, vahendas  Politiken. Uus telekanal oleks mõeldud taani keelt halvasti rääkivatele immigrantidele.

«Pakume välja, et Taani ringhääling hakkaks osana avalike teenuste kohustusest edastama uudiseid Taanist ja taanlaste vaatevinklist tehtud rahvusvahelisi uudiseid mõne suurema võõrkeelse grupi jaoks näiteks araabia, türgi ja inglise keeles,» rääkis Vasakpartei juht Margrethe Vestager.

Partei reaktsioon on vastus Taani Rahvapartei varasemale ettepanekule keelata ära Araabia telekanalid Al-Jazeera ja Al-Arabija. Erakond põhjendas ideed sooviga parandada immigrantide lõimumist.

Vestager on sellise ettepaneku vastu. « Kui tahame integreerumist parandada, siis me peame informatsiooni hulka suurendama, mitte vähendama. Selle asemel, et infoallikaid piirata, tuleb pakkuda alternatiivset teavet,» ütles ta.

Vasakpartei ettepaneku järgi peaks Taani ringhääling tootma immigrantidele mõeldud kanalile saateid ja edastama neid interneti vahendusel või televisioonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles