Tappev kombinatsioon: seks narkouimas

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seks narkouimas võib olla eluohtlik
Seks narkouimas võib olla eluohtlik Foto: SCANPIX

Värske uuringu kohaselt põhjustab seksi kombineerimine narkootikumidega arvukalt terviseriske, mille maandamine nõuab arstidelt eriteadmisi.

Seks keemiliste ainete mõju all on arenenud maailmas kasvav trend, mille harrastajad loodavad paremat sooritust ja elamust, kirjutab Medical Daily.

Selle käitumisviisi harrastajad tarbivad enamasti levinud psühhoaktiivseid «peonarkootikume» ning kirjeldavad paremat kogemust. Kasutajate väitel suurendavad narkootikumid kehalist tundlikkust ja tõstavad enesekindlust.

Ent suurem nauding kahandab ettevaatlikkust ja ohutunnet, mille tagajärjel nõustuvad inimesed sageli riskantse seksuaalkäitumisega. Ajakirjas British Medical Journal avaldatud uuringus tuuakse välja, et sellise elustiiliga inimestel on narkouimas vahekorra ajal keskmiselt viis partnerit ning kaitsevahendeid ei kasutata.

Uuringus osalejad tõid negatiivsete kaasnähtudena välja orgiatele järgnevad «kaotatud päevad» ja söögiisu kadumise kuni 72 tunniks.

Kuigi praeguseni on vastavad uuringud peamiselt keskendunud homoseksuaalsetele inimestele, siis Londoni Royal College’s antud teemaga tegeleva dr Richard Ma sõnul suureneb huvi sellise käitumise vastu kogu elanikkonnas: «On oluline märkida, et lisaks füüsilistele probleemidele, põhjustab seksi kombineerimine narkootikumidega ka vaimseid häireid.»

Paraku pöördutakse kaebustega arsti juurde päevi hiljem, kui narkootikumide mõju on läinud, ent mõnede suguhaiguste raviks võib siis olla juba liiga hilja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles