Ansip: välistan koostöö Savisaarega täielikult

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip.
Andrus Ansip. Foto: Peeter Langovits.

Peaminister Andrus Ansipi sõnul ei näe Reformierakond mingisuguseid võimalusi, et Keskerakonna juhi Edgar Savisaarega tulevikus koostööd teha.

Ansipi väitel välistab täna kogunenud Reformierakonna juhatus koostöö Savisaarega täielikult, samuti on erakond vastu astmeliselt tõusva tulumaksu kehtestamisele, teatas Reformierakonna pressiesindaja.

«Savisaarlik juhtimisstiil Tallinnas on teravas vastuolus ausa, läbipaistva ja tervest mõistusest lähtuva poliitilise kultuuriga,» põhjendas Ansip.

Astmeline tulumaks halvaks tema hinnangul Eesti majanduse ja karistaks eriti neid, kes soovivad rohkem tööd teha. 

«Savisaare astmelist vaesust loov maksutõus - see on investeeringute ja uute töökohtade eemale peletamine. Maksusüsteem peab olema kasvu ning töökohtade loomist soodustav,» lisas peaminister.

Ta osutas, et Eesti peaks säilitama senise ühetaolise ja lihtsa maksusüsteemi ja jätkama Eesti ettevõtluskeskkonna soodsamaks muutmisega. Pikemas plaanis tahab erakond üksikisiku tulumaksu alandada 18 protsendile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles