Kuningas: Estonian Airi edukaks likvideerimiseks peavad kreeditorid osaliselt oma nõuetest loobuma

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahti Kuningas.
Ahti Kuningas. Foto: Toomas Tatar

Äritegevuse lõpetanud Estonian Airil (EA) on palju kreeditore, kellel on seoses lennukompanii sulgemisega tekkinud Eestonian Airi suhtes nõudeid, mida aga aastatega Eesti uhkuseks saanud firma enda varadest katta ei suuda ning seetõttu võib muutuda likvideerimisprotsess pankrotimenetluseks, tunnistas majandusministeeriumi transpordi valdkonna asekantsler ja Estonian Airi nõukogu esimees Ahti Kuningas.

Kuningas ütles ETV saates «Kahekõne», et likvideerimine on alati kiirem protsess ja seetõttu proovitakse Estonian Airi sulgemise puhul vältida pankrotimenetlust, mis võib Estonian Airi nõukogu esimehe sõnul minna võlausaldajatele isegi kallimaks maksma minna, sest siis tuleb lennukompaniisse tuua pankrotihaldur ja tema meeskond, mis kasvatab omakorda sulgemiskulusid, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Likvideerimise eelduseks on see, et kõikide võlausaldajatega ehk kreeditoridega jõutakse kokkuleppele, mis tähendab, et teatud osas ollakse nõus võlgasid maha kandma,» rõhutas Kuningas, kelle kinnitusel on esimesed läbi rääkimised töötajatega, kes on samuti võlausaldajad, juba alanud.

«Nõukogu teeb ettepaneku (töötajate - toim) koondamistasude esmajärjekorras välja maksmise kohta ka teistele kreeditoridele ja tahame saada esimesi hinnanguid selle kohta juba järgmisel nädalal,» sõnas majandusministeeriumi asekantsler.

Samas on võlausaldajad palju ja kui keegi sellega ei nõustu, siis tuleb minna tegevuse lõpetanud lennukompaniil pankroti teed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles