Prantsuse vabatahtlik: kuidas on selline asi võimalik? Täiesti ebareaalne!

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pierre Tingaud
Pierre Tingaud Foto: Facebook

Paides noortekeskuses vabatahtlikuna töötava Pierre Tingaudini jõudis info eile õhtul Pariisis toimunud tragöödiast  hetkel, mil ta koos tuttavatega peol viibis. Keset pidu tuli üks eestlasest sõber uurima, kas Pierre teab mis tema kodumaal juhtunud on.

„Minu esimene mõte oli: see ei ole lihtsalt võimalik!,” tunnistas Prantsuse noormees, kes veel laupäeva hommikulgi pole esimesest šokist päris üle saanud ning palub lehereporterilt tunnijagu aega, et saaks ennast koguda. „Suhtlen oma pere ja tuttvatega, püüan võimalikult palju infot saada,” ütleb Tingaud.

Tal on mitu sõpra, kes elavad Pariisis, õnneks polnud ükski neist  eilsel saatuslikul õhtul neis paikades, kus toimusid tulistamised ja pommiplahvatused: rahvusstaadioni Stade de France lähedal , südalinna Bataclani-nimelises kontserdisaalis, Rue de Charonne'il ning Le Carilloni, Le Petit Cambodge ja La Casa Nostrac' restoranides.  „Saatsin neile sõnumeid ning sain teada, et õnneks on nendega kõik korras,” ütles noormees.  Tema enda kodu asub Marmande´i linnas, mis asub Pariisist veidi enam kui tunniajase autosõidu kaugusel.

„Loomulikult ma kardan, peas on hetkel väga palju küsimusi,” tunnistas Pierre Tingaud. See pole tema jaoks ka esimene kord, kui kodust kaugel eemal viibides kuuleb kodumaal toimuvatest rünnakutest. Aasta alguses, vaid paar päeva prast seda, kui ta Paidesse saabus, toimus rünnak satiirilise ajakirja Charlie Hebdo toimetuses, kus relvastatud ründajad tapsid  12 inimest.

Eile õhtul toimunud tulistamistes ja pommiplahvatustes hukkus ligi 150 inimest. Uudisteagentuuri BBC teatas, et Prantsusmaa president François Hollande sõnul on terrorirünnakute eest vastutav Islamiriik.

Pierre Tingaud on samuti arvamusel, et eilse tapatöö taga on tõenäoliselt mõni terroriorganisatsioon ning soovib indu jahutada neil, kes süüdistavad toimunus praegu järjest rohkem Euroopasse jõudvaid immigrante. „Jah, nendega on probleeme, aga midagi sellist nad ei teeks, „ usub ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles