Liive terrorirünnakutest: eluga tuleb edasi minna

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Terrorirünnakute ajal Pariisis viibinud endine Eesti Energia juht Sandor Liive rääkis Eestisse saabudes, et juhtunu oli suur tragöödia, ent eluga tuleb edasi minna.   

Liive, kes viibis Pariisis Paris Photo’l ehk mitmepäevasel Pariisi fotomessil, rääkis Postimehele, kuidas sündmused reede õhtul aset leidsid. 

«Kolmveerand kümme hakkasime [restoranist- toim.] hotelli poole jalutama. Teel hotelli nägin tuletõrjeautosid, aga suur linn ikka ja sireenid kostuvad vahel, aga kui ma hotellis televiisori käima panin, sain aru, mis tegelikult toimub ja sireenide hulk läks aina suuremaks, suuremaks ja suuremaks,» kirjeldas Liive, kes otsustas Bataclani kontserdimajast 1,3 kilomeetri kaugusel asuvasse hotelli jõudes võimude soovitusel siseruumidesse jääda. 

«Vaheldumisi BBC ja kohalikke kanaleid klõpsides vaatasime, mis toimub ja üks hetk muutus kõik hästi vaikseks. Peale seda kohe varsti tuli ka teade, et pantvangidraama on lõppenud,» meenutas mees reedeõhtuseid sündmuseid Pariisis. 

Vaatamata suurele tragöödiale tuleb Sandor Liive sõnul siiski eluga edasi minna. Seda ilmestab ka tema tehtud foto St Pauli kiriku ees, kus kutsutakse Pariisi eest palvetama. «Ja selle taustal on pulmapaar, kes on just kirikust välja tulnud, seal toimusid nende pulmad. See foto iseloomustab olukorda väga hästi- ühtepidi suur tragöödia, teiselt poolt elu läheb edasi ja mulle tundub, et Pariisis seda tunnetust oli,» kirjeldas Liive.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles