Fotod: Tallinna-Narva maanteel sõitis mitu autot libeduse tõttu kraavi

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna-Narva maanteel on tee väga libe.
Tallinna-Narva maanteel on tee väga libe. Foto: Postimehe lugeja

Karge hommik on Tallinna-Narva maantee äärmiselt libedaks muutnud, mille tulemusel on mitu autot kraavi sõitnud.

Toimetusele foto saatnud lugeja sõnul on Narva maanteel Kuusalu vallas kiilasjää. «Kolm autot oli 800m teelõigul kraavis. Liigelda on mõistlik vaid naeltega,» kirjutas ta. Teine Postimehega ühendust võtnud inimene nägi Tallinna-Narva maanteel tervelt seitset autot kraavis.

Maanteeameti infotelefonilt öeldi Postimehele, et ka ametit on libedusest teavitatud ning see info on omakorda teehooldajatele edastatud. «Praegu tehakse seal libedustõrjet,» kinnitas maanteeamet.

Põhja prefektuuri avariipolitseiniku Merilin Maaritsa sõnul olid teeolud täna hommikul alates 30. kilomeetrist Narva poole väga halvad. Sõiduteed kattis must jää ning mitu sõidukit sõitis seetõttu teelt välja.

«Ilmselt on oma osa õnnetustes sellel, et pikale veninud sügis on juhtide tähelepanu hajutanud. Selleks nädalavahetuseks lubati külmemat ilma ning nüüd tuleb arvestada sellega, et teeolud võivad muutuda,» kirjutas politsei- ja piirivalveamet oma Facebooki lehel.

Ühtlasi tuletab liiklusjärelevalvekeskus meelde, et valida tuleb ilmastikuoludele ja aastaajale vastav sõidukiirus ning sõiduvõtted. Tuleb arvestada, et käes on aeg, mil must jää võib üllatada igal pool ja igal ajal, eriti aga hommikutundidel.

Lisaks on oluline hoida piisavat pikivahet ning olla tähelepanelik ka kaasliiklejate suhtes.

Veok Tallinna-Narva maanteel kraavis. Lugejafoto.
Veok Tallinna-Narva maanteel kraavis. Lugejafoto. Foto: Postimehe lugeja
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles