Galerii: Sindi gümnaasiumi sünnipäevaks valmistati torte

Urmas Saard
, sintlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sindi gümnaasium tähistas kahe nädala jooksul kooli 178. sünnipäeva mitmesuguste ettevõtmistega, keskseks sündmuseks kujunes paarikümne tordi valmistamine ja parimate kondiitrite väljaselgitamine.

Sindi gümnaasiumi õpilasesinduse liige Eliise Kull ütles, et tordikonkursi korraldamise mõttele tuli 7.a klassi õpilane Ege-Rea Jantson keset vene keele tundi. Tema klassikaaslased osutusid ka kõige innukamateks tortide valmistajateks.

Peamiselt õpetajatest koosnev hindamiskomisjon otsustas valida kaheksa parimat tordimeistrit, keda premeeritakse lähetusega Elleni pagariärisse, et saada täiendavat õpetust tortide valmistamiseks.

Hindajate hulgas viibis ka Elleni pagariäri OÜ juhataja Ellen Potsepp. Eliise Kull koondas žürii kõik hindavad märkused paberile ja selle põhjal langetati raskesti, kuid loodetavasti siiski õiglaselt tulnud otsused.

Elleni pagariärisse lähevad Francesco Pietro Cattaneo (1.c klass), Kevin Kirnmann (1.c), Kaspar Järv (2.a), Laura Gladuš (2.b), Birgit Polenok (2.b), Sofia Korotaeva (3.c), Vanessa Viikoja (4.a), Carmen Kivistik (10.a). Osa aust kuulub ka lastevanematele, kelle abiga tordid valmisid.

Samaaegselt tortide valmistamisega kujundati õnnitluskaarte. Üheaegselt tortide degusteerimisega olid kaardidki näitusel. Sünnipäevanädala igal päeval rääkis kooliraadios õpetaja Lembit Roosimäe Sindi kooli ja linna ajaloost huvitavaid fakte. Nende põhjal toimus hiljem viktoriin.

Sünnipäevanädalal toodi raadiostuudio koridori peale välja, et õpilased näeksid vahetult saadete tegemist. Ka kooli televisioon on kõiki askeldusi pidevalt jäädvustanud. Tavaliselt teeb SG Reporter kokkuvõtva uudistesaate iga kuu viimasel teisipäeval. Uudiseid loeb Eliise Kull, aga pearežissöör on Pille-Riin Karuse. Üldse on televisiooni kaasatud seitse õpilast. Kaamerat hoiab Andro Seppi ja noori juhendab õpetaja Mart Nõmm. Ka kooliraadios on oma kindel meeskond, keda juhib Raido Nazarov.

Kooli sünnipäevasündmustele sattus juhuse tahtel peale ka Tallinna televisioon, kes tegi 10. ja 11. novembril mitmel pool Sindis ülesvõtteid saatele "Kodupaik". Puhast, ilma reklaamita saateaega on 25 minutit, millest kolm minutit keskendutakse gümnaasiumi tegevusele.

Kuigi tegemist pole kooli jaoks ümmarguste numbritega lõppeva sünnipäevaga, on seekordne tähtpäev paljus väga erakordne, leidis koolipere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles