Narva Hokikolledži juht: meie eesmärk pole hokimängijaid kasvatada

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Ojaots
Margus Ojaots Foto: SCANPIX

Narva kutseõppekeskuse juures tegutseva hokikolledži juht Margus Ojaots kinnitas Postimehele, et kooli eesmärk pole tulevikus professionaalseks mängijaks pürgijaid kasvatada.


«Peame hoolitsema selle eest, et meie kooli lõpetaksid terved ja korralikud inimesed. Kas nad tulevikus hokit mängivad, on nende endi vaba valik. Meie ei hakka seda peale suruma,» rääkis Ojaots. «Me ei otsi spetsiaalselt neid noori, kellel eeldused profimängijaks saada. Leian, et peame andma võimalusi ka teistele.»

Veel mullu esindas Narva linna Eesti meistriliigas Hokikolledž/PSK meeskond. Tänavu pole aga Eesti jäähoki pealinnast meistriliigas ühtegi klubi. Ojaotsa sõnul pole selle taga narvalaste vimm Eesti Jäähokiliidu presidendi Priit Vilba vastu, vaid lihtsalt mängijate puudus.

«Mullu mängisid koos meie kooli poistega ka vanemad mehed, nüüd on nad aga lõpetanud.
Mõistagi ei saa iga päev tööl käivad inimesed koos poistega kaks korda päevas harjutada,» selgitas Ojaots. «Meistriliiga meeskonna koos hoidmine ei saa olla kooli ülesanne.
Mängiksime oma poistega meeleldi A-klassi meistrivõistlustel, kuid neid ei korraldata.»

Ojaots väitis ka, et ta pole kunagi alaliidu peasekretärile Riho Soonikule öelnud, et Narva meeskond osaleb Eesti meistriliigas.

Tema sõnul polevat narvalastel mööda Eestit sõitmiseks raha. «Tänavu loodud Hokiliigas ei pea me kaugele sõitma,» lisas ta.

Sooniku sõnul tekib aga küsimus, miks takistab riigi raha eest hokiga tegeleva kooli juht Narva meeskonda Eesti meistrivõistlustel osalemast. Ojaots pareerib: «Haridusministeeriumilt ja jäähokiliidult pole me eraldi raha saanud. Jäähokivarustuse muretsemiseks kasutasime kooli enda teenitud vahendeid. Tegeleme siin täienduskoolitusega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles