Anonymous on maha võtnud ligi 5500 ISISe kontot

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Anonymous'e sõjakuulutusest
Kaader Anonymous'e sõjakuulutusest Foto: The Telegraph

Häkkerite rühmitus Anonymous on teisipäevalõunase seisuga tõkestanud ligipääsu 5500 terroriorganisatsiooni ISIS liikme ja toetaja Twitteri kontole.

Terroristele ööl vastu laupäeva sõja kuulutanud häkkerid lõid ka ise Twitteris kiirelt konto #OpParis ning veebilehe, kus kõik ISISe sihtmärgid kirjas. Selle kõrval, et ise ISISe kontosid üles leida ja läbi kammida, on nüüd igaühel võimalus ka ise teatada mõnest ISISe kontost, vahendab Softpedia.

Veebilehe nimi on #opIceISIS ja seal tuvastatakse ISISe liikmeid nende pärisnime, asukoha, pildi, Twitteri, Facebooki ja YouTube’i kontode põhjal. Pariisi rünnakute eel oli Anonymous juba ühe rünnaku ISISe vastu korraldanud, seda pärast Charlie Hebdo vastast terroriakti. Toona õnnestus «maha võtta» ligi 10 000 ISISega seotud kontot.

Kuna nüüd on juba esimese ööpäevaga likvideeritud ligi 4000 kontot, siis nüüd paistab Anonymousel olevat plaan terroriorganisatsioon tõepoolest likvideerida. Oma tegevusest annavad nad aru Twitteris.

 Vahetult enne Pariisi rünnakuid teatas üks teine häkkerite rühmitus Ghost Secyurity Group, et on avastanud Bitcoini nn rahakoti, millel oli enam kui 2,8 miljoni euro väärtuses krüptoraha.

Telekanal NBC teatas aga äsja, et tuvastatud on 24h ööpäevas tegutsenud ISISe konsultatsioonipunkt, et aidata oma liikmetel levitada oma sõnumeid üle maailma, värvata uusi liikmeid ja algatada rünnakuid. Selle ameti peal  olevat olnud pool tosinat ISISe liiget. Turvatud sõnumite edastamiseks kasutati väga erinevaid platvorme – alates avalikest Playstationi kogukonnast ja Twitterist ning lõpetades krüpteeritud privaatsõnumite vahetamise programmideni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles