Tuleõnnetus rikkus noore naise elu igaveseks ja tõi tuttavale karistuse

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõke.
Lõke. Foto: Sakala

Noore naise kogemata põlema süüdanud ja talle eluaegsed vigastused tekitanud Kaido ei pea selle teo eest vangi minema, kui ta ei riku kahe aasta jooksul seadust, aga ta peab maksma 20 000 eurot valuraha.

Sel esmaspäeval Haapsalus kohtumajas otsuse väljakuulutamisega lõppenud õnnetus juhtus mullu 6. juuli öösel Noarootsis, kus sadama ääres rannas telkis üks Läänemaale puhkama sõitnud seltskond 25–30-aastaseid inimesi, kirjutab Lääne Elu.

Lõkke kõrval põles malmnõus tehniline piiritus, et lõkkeplatsi valgustada. Lõkkest meetri kaugusel seisnud malmnõus sai vedelik otsa ja tuli kustus. Kaido sirutas käe kanistri järele ja hakkas nõusse piiritust valama, kui piiritus plahvatas, kerkis suur leek, fliistekki mässitud naine süttis üleni põlema.

Kiirabi viis naise haiglasse eluohtlikus seisundis. Üle kolmandiku tema kehast oli põlenud: nägu, juuksed, kõrvad, kael, kõht, mõlemad jalad.

Kohus pani Kaidole süüks, et ta rikkus hoolsuskohustust, kui ei viinud täidetavat anumat hõõguvast lõkkest eemale.

«Süüdistatav ei ole üles näidanud vähimatki kahetsust või kaastunnet ega ole võtnud 9 kuu jooksul kannatanuga ühendust,» seisab kohtuotsuses. Kaido ei ole vabandust palunud, ei ole kahju hüvitanud, ei ole küsinud, kuidas õnnetu naine hakkama saab, ei ole abi pakkunud.

Pikemalt loe juhtunust Lääne Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles