Volkswageni suurosanik nõuab juhi kõrvaldamist

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Porsche, praegune kogu Volkswageni grupi tegevjuht Matthias Müller Shanghai autonäitusel.
Endine Porsche, praegune kogu Volkswageni grupi tegevjuht Matthias Müller Shanghai autonäitusel. Foto: volkswagenag.com

Üks juhtivaid Saksa investoreid kutsus Volkswagenit üles vahetama välja äsja ametissemääratud juhatuse ja nõukogu esimehe ning väitis, et usalduse suudaksid taastada vaid väljastpoolt toodud juhid.

Pärast nn diisliskandaali lahvatamist Volkswageni tegevjuhiks määratud Matthias Müller on töötanud Volkswageni grupis ligi 40 aastat. Uus nõukogu esimees Hans Dieter Pötsch on olnud finantsdirektor üle aastakümne.

Saksamaa suuruselt kolmanda varahaldusfondi Union Investmenti vanemhaldur Ingo Speich ütles Financial Timesile, et mõlemad valikud on usaldust ettevõtte vastu veelgi sügavamalt kahjustanud.

«Parem oleks määrata juhatusse ja nõukokku uued värsked inimesed, et võita tagasi kapitaliturgude usaldus,» ütles Speich.

Union Investment on 0,5-protsendilise osalusega 15 suurima Volkswageni eelisaktsiaomaniku hulgas. Fondi hallata on kokku 250 miljardi euro eest vara.

Alates pettuse paljastumisest USAs on Volkswageni eelisaktsiad kaotanud oma väärtusest 40 protsenti.

Speich soovitas Volkswagenil võtta eeskuju Siemensist. Kui viimast aastal 2006-2007 altkäemaksuskandaal tabas, toodi väljastpoolt sisse nii tegevjuht kui nõukogu esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles