Kes on maailma rikkaimad inimesed vanuseklasside kaupa?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Zuckerberg, Facebooki kaasasutaja
Mark Zuckerberg, Facebooki kaasasutaja Foto: SCANPIX

Business Insider vahendab uuringufirma Wealth-X poolt koostatud maailma rikkaimate inimeste edetabelit, tuues eraldi välja erinevate vanuseklasside jõukaimad esindajad.

20ndad eluaastad

Mobiilirakenduse Snapchat asutaja ja tegevjuht Evan Spiegel on vaid 25aastane, kuid tema varanduse väärtuseks hinnatakse juba umbes kaks miljardit dollarit, mis teeb temast oma vanuseklassi rikkaima inimese maailmas. Seejuures oli ta kevadises rahastusvoorus 16 miljardile dollarile hinnatud väärtusega ettevõtte asutamise ajal vaid napilt 21 aastat vana.

30ndad eluaastad

Sotsiaalvõrgustiku Facebook 31aastase kaasasutaja ja tegevjuhi Mark Zuckerbergi varanduse väärtuseks hindab Bloomberg 46 miljardit dollarit ehk tegu on rikkuselt maailma kaheksanda inimesega.

40ndad eluaastad

Google´i (praeguse Alphabeti) kaasasutaja Larry Page on 42aastane ning tema varanduse väärtuseks hindab Bloomberg 38,6 miljardit dollarit. Miljardäriks sai ta 11 aastat tagasi Google´i börsile minekuga. Toona oli ettevõtte turuväärtuseks 23 miljardit dollarit, tänaseks on see ületanud 500 miljardi dollari piiri.

50ndad eluaastad

Internetikaubamaja Amazon kaasasutaja ja tegevjuht Jeff Bezos on 56,9 miljardi dollari suuruse varandusega Bloombergi andmetel maailma rikkuselt neljas inimene. 51aastase tehnoloogiaettevõtja loodud internetikaubamaja on viimastel kvartalitel näidanud suurepäraseid tulemusi ning haarab üha suuremat turuosa ka globaalsest pilvetehnoloogiaärist.

60ndad eluaastad

60aastase Bill Gatesi varanduse väärtuseks hindab Bloomberg 83,3 miljardit dollarit. Tarkvarafirma Microsoft asutaja on viimastel aastatel pühendunud heategevusele, tema heategevusfond Bill and Melinda Gates Foundation on annetanud erinevatele projektidele kokku 34,5 miljardit dollarit.

70ndad eluaastad

79aastane Amancio Ortega on Gatesi järel maailma rikkuselt teine inimene. 73,7 miljardi dollarini küündiva varanduse tõi talle ülipopulaarse rahvusvahelise kiirmoeketi Zara asutamine.

80ndad eluaastad

85aastane Warren Buffett on üliedukas investor, kelle varanduse väärtuseks hindab Bloomberg 62,7 miljardit dollarit. Sarnaselt Gatesile on ka Buffett annetanud tohutuid summasid heategevusele. Kogu tema elu jooksul annetatud summa küündib üle 21 miljardi dollari.

90ndad eluaastad

93aastane Liliane Bettencourt on L’Oreali kosmeetikatööstuse pärija, kelle varanduse väärtuseks on Bloombergi hinnangul 35,5 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles