Täna lüüakse lukku Estonian Airi töötajate saatus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Palmér
Jan Palmér Foto: Jaanus Lensment

Täna hilisõhtuni on Estonian Airi võlausaldajatel aega öelda, kas lasevad nüüdseks tegevuse lõpetanud lennufirmal töötajaid eelistada.

See, et töötajad saaksid koondamishüvitised kätte eelisseisus, oleks vaja viimase kui ühe võlausaldaja nõusolekut. Töötajad võivad koondamishüvitised kätte saada ka töötukassa kaudu. Lennufirma tegevjuht Jan Palmér usub just viimasesse varianti.

Selles on lennufirma töötajaile aga suur erinevus. «Keskmise staažiga piloodi puhul on kollektiivlepingu järgi umbes 40 000 eurot, töötukassa puhul umbes 20 000 eurot see koondamistasu,» kõneles majandus- ja taristuminister Kristen Michal möödunud neljapäeval valitsuse pressikonverentsil.

Ministri eelistus on see, et töötajad saaksid oma koondamishüvitised kätte vastavalt kollektiivlepingule. Riiik on küll suurim võlausaldaja, ent kokku on neid 222.

Estonian Air tahab võlausaldajate otsuse edastada kõigepealt nõukogule, kes seejärel edastab selle aktsionäridele.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles