Tallinnasse teel olnud lennuk maandus klaasimõra tõttu Berliinis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lufthansa lennuki mõranenud esiklaas.
Lufthansa lennuki mõranenud esiklaas. Foto: Marko Kalle

Frankfurdist Tallinnasse teel olnud Lufthansa lennuk tegi täna Berliinis Tegeli lennujaamas lennukiklaasis tekkinud mõra pärast plaanivälise maandumise, lennuki pardal oli ka president Toomas Hendrik Ilves. Tallinna lennujaama teate kohaselt jõudis lend Tallinnasse kell 21.55.

Tallinna lennujaama pressiesindaja Lauri Linnamäe ütles Postimehele, et Tallinnasse teel olnud lennukil tekkisid probleemid tuuleklaasiga ja seetõttu otsustas lennuki kapten teha kella 16 ajal plaanivälise maandumise.

Lufthansa pressiesindaja Anja Lindenstein kinnitas Postimehele, et kokpiti tuuleklaasis oli mõra. «Klaas oli mõranenud, aga mitte katki.»

«See ei ole väga tõsine probleem, aga seda tuleb meil aeg-ajalt ette. Tegemist ei olnud hädamaandumisega, aga parem on maanduda kuskil ja õhusõiduk välja vahetada. Siis saab olla kindel, et pole ohtu,» lisas Lindenstein, kelle sõnul oli pardal 155 inimest.

Lennuk staris Frankfurti lennujaamast Eesti aja järgi kell 14.36 (kohaliku aja järgi kell 13.36) ja pidanuks jõudma Tallinnasse kell 16.50.

Lufthansa Airbus A320-211 lennunumbriga LH882 oli jõudnud juba Poola piiri lähedale, kui kapten pööras lennuki otsa ringi ja maandus Berliinis.

Lennuki teekond enne Berliinis maandumist. Kuvatõmmis saidilt Flightradar.
Lennuki teekond enne Berliinis maandumist. Kuvatõmmis saidilt Flightradar. Foto: Flightradar / kuvatõmmis

Pardal oli ka Eesti president

«Kui seal väga halvasti mingid asjaolud kokku langevad, siis on see (mõra tuuleklaasis – toim.) muidugi ohtlik,» ütles Linnamäe ja lisas, et sellised rikked ei ole eriti haruldased. «Need klaasid on ikka nii mitmekihilised, et üldiselt see ei tähenda mingit erakorralist olukorda.» Ta tõi välja, et statistika järgi juhtus näiteks Suurbritannias sarnast riket viie aasta jooksul ligi 200 korda.

Berliinis maandunud lennuki pardal on ka president Toomas Hendrik Ilves. Sama lennuki pardal olnud presidendi pressinõunik Toomas Sildam ütles Postimehele, et maandumine läks rahulikult ja lennukis mingit paanikat ei olnud. 

President Ilves oli tagasiteel visiidilt Šveitsi, kus ta esines Zürichi ülikoolis kõnega. 

Tallinna lennujaama teate kohaselt jõudis kell 19.30 Berliinist väljunud lend Tallinnasse kell 21.55. Lennukiklaasis tekkinud mõra tõttu pidi Berliinis vahetama lennukit.

Lufthansa Airbus A320. Foto: AFP / Scanpix
Lufthansa Airbus A320. Foto: AFP / Scanpix Foto: Jan-Arwed Richter/AP

Lennuk Airbus A320-321 on tootmises alates 1988. aastast. Sõltuvalt istmete paigutusest on lennukis 185-199 istekohta. Lennuki lennukaugus on 5600 kilomeetrit. Lennuki kere on 44,41 meetrit pikk ja tiivaulatus 34,1 meetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles