Naised tegid teoks kauaaegse unistuse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kosmeetik Kadri Ruusmann pakub ilusalongis klientidele käte-jalgade ja näo hooldust, silmade-kulmude värvimist, geelküünte paigaldamist, jumestust ja depilatsiooni. Protseduuride läbiviimiseks on klientide käsutuses  kaks hubaselt ja maitsekalt sisustatud ruumi.
Kosmeetik Kadri Ruusmann pakub ilusalongis klientidele käte-jalgade ja näo hooldust, silmade-kulmude värvimist, geelküünte paigaldamist, jumestust ja depilatsiooni. Protseduuride läbiviimiseks on klientide käsutuses kaks hubaselt ja maitsekalt sisustatud ruumi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tõrva kesklinnas tegutseb teist nädalat salong, kus iluteenuseid pakuvad lapsepõlvesõbrannad Kadri Ruusmann ja Heijamari Kolk. Kuigi linnas on sel alal ka pikaajalisi tegijaid, naised konkurentsi ei pelga.

Kui eelmisel kolmapäeval kiir­abimaja teisel korrusel asuvat salongi külastasin, pidi naistel olema töövaba päev. Vaatamata sellele lõikas Heijamari Kolk parajasti kliendil juukseid ja Kadri Ruusmanngi oli kliendi ootel.

«Püüame olla paindlikud, ametlikult oleme puhkepäevadena välja kuulutanud kolmapäeva, laupäeva ja pühapäeva, kuid kokkuleppel kliendiga püüame soovidele igati vastu tulla,» sõnas Ruusmann.

Kena ja ruumikas

Salong on ühtaegu ruumikas ja hubane – heledates toonides ning valge mööbliga. «Rentisime välja terve teise korruse. Meil on siin viis ruumi: juuksurile, käte ja jalgade hoolduseks, näohoolduse klientidele, ooteruum ja kööginurkki. Kuna meil oli Heijamariga ühesugune nägemus, kujundamisega erimeelsusi ei tekkinud,» kinnitas Ruusmann.

Küll murti pead nimevalikuga. «Heijamari kirjutas paberile meie eesnimed ja neid vaadates tal plahvataski, et Kahe. Siin on meie mõlema eesnime kaks tähte ja äramärkimist leiab seegi, et tegutseme kahekesi. Täitsa oma lugu on taga,» arvas Ruusmann.

Ettevalmistused avamiseks käisid pea aasta. Ruumid saadi kätte sel suvel. Salongis pakutakse meeste, laste ja naiste juukselõikust ja -hooldust, käte ja jalgade hooldust, silmade-kulmude keemilist värvimist ja modelleerimist, geelküünte paigaldamist, jumestust ja depilatsiooni. «Töötukassa stardiabi toel soetasin teemantmikrolihvimise ja mesoteraapia aparaadi, millega saan näohooldust pakkuda,» selgitas Ruusmann.

Salongis on müügil ka juukse- ja kehahooldusvahendeid. Pakkumisel on ka kinkekaardid, millega kingisaaja saab kasutada salongis pakutavaid teenuseid või soetada endale ilutooteid.

Peas samad mõtted

Kahe lapse ema Kadri Ruusmann on põline tõrvalanna. 2003. aastal lõpetas ta Eesti kosmeetikute ja juuksuri erakooli ning täiendas end 2011. aastal Tartu kutsehariduskeskuses. Töötanud on naine Tartus ilusalongis ning Pikasilla koolis õpetajana.

«Aasta tagasi mind koondati ja siis hakkasin tõsisemalt mõtlema oma firma asutamisele. Hiljem selgus, et umbes samal ajal olid samad mõtted peas ka Heijamaril, kes oli läinud õppima juuksuriametit Tartu kutsehariduskeskusesse, mille veebruaris lõpetas,» rääkis Ruusmann. «Otsustasin hakata tegelema sellega, mis südamelähedane.»

Heijamari Kolk on sündinud küll Tõrvas, kuid noorusaja ja õpinguaastad veetnud Tallinnas. «Pean ennast siiski juurtelt tõrvakaks, sest nii ema kui vanaema on siit pärit ja koolivaheajad veetsin samuti Tõrvas. Seepärast tunnen ka Kadrit lapsepõlvest peale. Kaheksa aastat tagasi tulime perega vanaema majja elama,» rääkis kahe lapse ema.

Naine on omandanud meditsiiniõe kutse, töötanud perearstikeskuses pereõena ja hiljem ravimiesitlejana. «Mingil hetkel tabasin ära, et see pole ikka see, mida teha tahan. Mulle sobib loominguline töö enam. Teise lapsega kodus olles jäi aega mõelda. Jõudsin selgusele, et ei taha mööda Eestimaad ringi sõita, vaid soovin jääda paiksemaks ja oma elus muutusi teha,» rääkis Kolk.

Saatuse tahtel juhtusid kaks lapsepõlvetuttavat suhtlema ning tõdesid, et mõlemad otsivad uusi väljakutseid ja teoks saigi ühise salongi avamine.

Töö räägib iseenda eest

Mõlemad naised olid aga veendunud, et sel alal töötades peavad nad ennast uute toodete ja töövõtetega kursis olemiseks pidevalt koolitama. «Just eile (10. novembril – S. L.) käisin fotojumestuse koolitusel. Hiljaaegu täiendasin end geelküünte alal. Varsti on uus tootekoolitus,» sõnas Ruusmann. Uued teadmised ootavad ees ka juuksurit.

Kliendidki on tee salongi üles leidnud. «7. novembril tegime kliendipäeva ja uudistajaid jagus. Eks uudis salongi avamisest levib ka suust suhu. Parim reklaam on kliendi rahulolu,» kinnitas Ruusmann. «Iga päev, mil oleme avatud, on mõlemal käed tööd täis olnud. Käivad nii Tõrva kui ümberkaudsete valdade inimesed. Mõnigi on juba järgmise aja kinni pannud,» lisas Kolk.

Küsimusele, kas naised konkurentsi pärast ei muretse, vastasid nad, et pisike kartus on ikka. Soov on plusspoolele jääda, kuna see tegevus on neile mõlemale lisaks hobile ka elatusallikaks. «Oleme optimistlikud. Tore, kui tuled hea meele ja rahulolutundega tööle: see on väga oluline. Hea, et klapime väga hästi,» nentis Ruusmann.

«Tõrvas jätkub meilegi kliente, sest iga ettevõtja eristub oma töö ja kasutatavate tootesarjade poolest. Minu arvates on hea, kui inimestel on valikuvõimalus,» arvas Kolk.

Kuni juttu puhusime, oli Heijamari jõudnud kliendil juuksed ära lõigata ja soengusse sättida. «Tulin siia täitsa juhuslikult. Kõndisin mööda linna vaba juuksurit otsides ning jõudsin salongi ukse taha, millel silt «Kolmapäeval suletud». Katsusin ust, see oli lahti, astusin sisse ja mind võetigi vastu. Lasin kohe ka kulme värvida ja korrigeerida. Olen väga rahul,» kinnitas tõrvalane Kaia.

Ka tema tundis heameelt, et Tõrvas uus ilusalong avati. «Mul on tõesti hea meel, et linn on kena salongi võrra rikkam. Esmamulje on väga meeldiv nii ruumidest kui teenindajatest,» sõnas tõrvalanna.

Kahe Ilusalong OÜ on asutatud 2015. aasta oktoobris.

Kommentaar

Lea Saar, Lea ilusalongi omanik:

«Minu salong on Tõrvas tegutsenud 15 aastat ning töötame selles kahekesi, lisaks minule juuksur. Kuigi pakume samu teenuseid nagu vastavatud ilusalong Kahe.

Mind konkurents ei heiduta, sest elu on näidanud, et kliente jagub kõigile. Tõrvas on hulk juuksureid, kaks aastat tagasi asus Tõrvas lisaks minule tööle veel üks kosmeetik ja mina küll ei tunnetanud, et oleksin kliente kaotanud.

Meie salongis on kindel klientuur, käijaid on lisaks Tõrva ja ümbruskonna rahvale Tallinnast, Tartust, Valgast, Pärnust ja Otepäältki. Soovin konkurentidele edu: kui nad ise on tublid, jätkub tööd neilegi. Tore, et inimestel on valikuvõimalusi. Vastavatud salongis pole veel mahti olnud käia, kuigi avamisüritusele kutsuti. Lähemal ajal lähen kindlasti uudistama.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles