Video: Suure-Jaani pigem usub «oma poissi» Toobalit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees uuris Priit Toobali kodukandi Suure-Jaani inimestelt, mida arvavad nad keskerakondlast ümbritsevast järjekordsest skandaalist. 

«Kuna ma Priitu tunnen, siis mina seda absoluutselt ei usu!» räägib poodi tõttav naisterahvas. «Priit Toobal on abivalmis, sõbralik ja kui inimene on hädas, siis võib alati tema poole pöörduda,» jätkab ta.

Viimastel riigikogu valimistel kogus Toobal veidi üle 1000 hääle, neist ligi viiendik ehk 201 häält tuli just Suure-Jaani vallast. Seega on mõistetav, miks suurejaanilased peavad seal sündinud ja üles kasvanud keskerakondlast n-ö oma poisiks. Seda enam ei tõtta nad ka halva maiguga artikleid uskuma. 

«Kuna tema ei ole napsumees, siis miks ta peaks kedagi sauna kutsuma? Ma ei usu seda, kohe ausalt ei usu!» on naine poeukse lävel kindel.

Valimistel Toobalile oma hääle andnud Koidu sõnab samuti, et keskerakondlane on Suure-Jaanis populaarne kuju. «Ei, seda ma ei usu, niisugune ta ei ole,» ütleb ta Postimehe artikli kohta. «Ta on vanainimestega nii tore kohe!» nõustub ka kõrvalolev sõbranna Leili.

«Ma ei ütleks ta kohta midagi halba,» räägib ka turul töötav Õie, kes tunneb Priit Toobalit hästi. «Me ei ole siinkandis küll midagi niisugust kuulnud.»

Eelkõnelejatega hoopis teist meelt on aga koera jalutav Uno. «Mul igatahes süda heiskab sees, sest ma loodan, et saan nüüd mõnda aega tunda end normaalse inimesena ja ei pea häbenema, et ma Suure-Jaanis elan,» on ta rõõmus, et Toobal riigikogu liikme tööga lõpparve tegi.

«Ega seal midagi imestamisväärset küll ei ole,» kommenteerib ta jutte koolipoiste ahistamisest. «Issand, vaadake inimesele näkku!»

Ka kohalikus toidupoes müüjana töötab Krista jääb Toobalist rääkides pigem kriitiliseks. «Avaliku elu tegelased ei peaks niimoodi käituma, olgu ta riigikogulane või kes iganes,» leiab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles