Andra Siibak: milles peitub ISISe veebiarmee edu saladus?

Andra Siibak
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andra Siibak
Andra Siibak Foto: Erakogu

Kuigi terroriorganisatsioonid on internetti enda eesmärkide realiseerimise toetamiseks kasutanud juba paar aastakümmet, peavad terrorirühmituste veebielu analüüsinud teadlased ISISe veebioperatsioone kõige mastaapsemateks ja innovaatilisemateks, kirjutab arvamusportaali kolumnist Andra Siibak.

Nad saatsid mulle šokolaadi ja raamatuid. Nad jutustasid minuga tundide viisi Skype’is, säutsusid Twitteris, saatsid erinevaid emotikone. Mu telefon surises pidevalt nende tähelepanust. Nad huvitusid minust. Küsisid, kuidas mul läheb ja mis ma teen? Nad olid minu jaoks olemas. Nad olid mu sõbrad.

See kirjeldus võiks tõepoolest illustreerida meie tõeliste, kõige lähedasemate sõprade käitumist, eks ole? Ideaalis. Reaalsuses aga kajastab antud kirjeldus hoopis ühe 23-aastase üksildase pühapäevakooli õpetajanna kogemust, keda püüdis enda ridadesse värvata ISIS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles