Keskerakonna toetus on suurem kui kahel valitsusparteil kokku

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna volikogu kiitis heaks koalitsioonileppe ja kinnitas ka ministrikandidaadid.Foto on illustratiivne.
Keskerakonna volikogu kiitis heaks koalitsioonileppe ja kinnitas ka ministrikandidaadid.Foto on illustratiivne. Foto: Maria Kilk

Keskerakonna toetus on novembris suurem kui kahel suurema toetusega valitsusparteil kokku, selgub rahvusringhäälingu tellitud Turu-uuringute ASi valimiseelistuse küsitlusest.

Keskerakonda toetaks 33, Reformierakonda 17 ja sotsiaaldemokraate 13 protsenti valijaist, vahendas ERRi uudisteportaal.

Keskerakonna reiting tõusis võrreldes eelmise kuuga kuus protsenti. Turu-uuringute uuringujuht Juhan Kivirähk ütles, et tõenäoliselt on Keskerakonna võimsa toetuse taga suur avalik tähelepanu ning Edgar Savisaare ja Kadri Simsoni vastasseis erakonna esimehe valimisel.

«Nagu poliitikud on alati öelnud, et sinust võib rääkida halba või head, aga peaasi, et sinust räägitakse. Ja kui vaadata viimase kuu meediapilti, siis paistab, et Eesti saatus ripub ära sellest, kes valitakse Keskerakonna esimeheks,» ütles Juhan Kivirähk ERRi raadiouudistele.

Kivirähk märkis, et praegu toetavad Keskerakonda nii need, kes soovivad, et kõik jätkuks nii nagu enne kui ka need, kes loodavad, et Keskerakonnas toimuvad mingid muudatused, kui sinna peaks tulema uus esimees.

«Nii et praegu on neil selline suurepärane hetk, kus toetust saab nii ühelt kui teiselt poolt,» sõnas Kivirähk.

Reformierakonna toetus on võrreldes oktoobriga langenud kahe ning sotsiaaldemokraatidel ühe protsendi võrra.

Vabaerakonda toetab 11, Konservatiivset rahvaerakonda 9 ning IRLi 8 protsenti vastanutest.

Kivirähk ütles, et taas on tekkinud osa valijaid, kes ei soovi valida parlamendierakondi. «Umbes kümme protsenti valijaid on sellised, kes endale riigikogust lemmikerakonda ei leia. Kuus protsenti hääletaks üksikkandidaadi poolt ja neli protsenti parlamendiväliste erakondade poolt.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles