Paar, kes sobib tantsupõrandale

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Abel ja Aleksandra Galkina Leevi tantsuklubis treenimas.
Madis Abel ja Aleksandra Galkina Leevi tantsuklubis treenimas. Foto: Sander Ilvest

Esimest korda Eesti tantsuspordi ajaloos tuli Eesti paar maailmameistriks, kui Kanadas Vancouveris novembri alguses peetud U21 klassis võitsid MM-tiitli Madis Abel ja Aleksandra Galkina. «Eelmisel aastal jäime noorte klassis MMil teiseks, aga MMi tiitli poole oleme kogu aeg püüelnud,» sõnab Abel. «Samas ei mõtle trennis sellisele eesmärgile, vaid proovime iga päevaga lihtsalt paremaks saada. Tulemused on loogiliselt tulnud.»

Vancouveris peetud võistlusel olid keerulised tingimused: pikk lennureis, sama pikk ajavahe ning võistluse algusaeg Eesti aja järgi kell 4 öösel. «Kõik oli väga kurnav, finaal Eesti aja mõistes kell 8 hommikul. Nii vaimselt kui ka füüsiliselt oli raske, aga tuli täitsa hästi välja. Tehtud töö on andnud tulemuse,» meenutab Abel.

Galkina lisab, et tiitel tähendab tema jaoks palju: «Kui võitsime, oli muidugi võimas tunne, aga järgmisel hommikul ärgates sain aru, et sellest ei muutu meie elus midagi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles